Ešte stále si to môžete rozmyslieť…

Ak ste si to predsa len nerozmysleli, pravdepodobne sa radi bojíte a máte radi hrôzostrašné, strašidelné, šialené alebo nechutné fakty (ako napríklad hneď prvý v tomto zozname). Ak je to tak, v tomto článku si naozaj prídete na svoje.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Skutočný gurmán

Zúčastnili ste niekedy napríklad súťaže vo varení guláša? Podobnej sa zúčastnil aj William Suff, sériový vrah. V období, kedy sa súťaže zúčastnil boli jeho obete už mŕtve, no stále nikto netušil, že za ich brutálnymi vraždami stojí on. Ste zvedaví, ako sa prepoja jeho vraždy a súťaž vo varení? Možno by ste to radšej nevedeli. Jeho jedlo bolo totiž dobré. Naozaj dobré, vraj priam až vynikajúce. Pochutnali si na ňom nielen porotcovia, ale aj ostatní účastníci súťaže. Chceli by sme však vidieť, ako sa tvárili, keď po Williamovom zatknutí vyšlo najavo, že jeho tajnou prísadou boli vnútornosti jednej z jeho obetí…

#2 Trest smrti v Japonsku

Tu nejde o samotnú zvrátenosť ako takú (predošlý fakt bude naozaj ťažké prekonať), ale o vcítenie sa do podobnej situácie. Trest smrti je ťažkou témou. V Japonsku je povolený, no spôsob, akým sa vykoná, je skutočne zvláštny. Väzeň odsúdený na trest smrti sa totiž nedozvie, ktorý deň bude jeho posledným. Nemôže sa rozlúčiť s rodinou ani so svojimi najbližšími – jeho posledný deň môže prísť ako zajtra, tak aj o rok. Dokážete si to predstaviť?

pixabay.com

#3 Kto s nami žije na tejto planéte?

V roku 2013 sa v púšti v Južnej Amerike našlo niečo naozaj neobyčajne zvláštne. Išlo o kostru “človeka”. Ak by bola jej veľkosť “normálna”, žiaľ by nešlo až o taký výnimočný prípad. Ak by šlo o kostru novorodenca, prípad by zvláštny síce bol, no stále by sa dal nejak vysvetliť. V tomto prípade však išlo o kostru “človeka”, ktorý však podľa odhadov meral len cca 15 centimetrov. Dodnes nie je vysvetlené, o čo mohlo ísť…

#4 Najhrôzostrašnejší fakt pre milovníkov disneyoviek

Ak bol pre vás Mickey Mouse doteraz symbolom detstva, rozprávok a Walta Disneyho, pravdepodobne vás tento fakt nepoteší. Aj Walt Disney mal totiž ťažké chvíle a rozhodol sa ich premietnuť práve do života rozkošného Mickeyho. V jednom z jeho komiksov sa objavil obrázok, kde Mickey premýšľal nad spáchaním samovraždy: “Už ju viac nezaujímam, prečo by som mal žiť aj naďalej? Bez mojej Minnie by som to mal celé ukončiť…” Našťastie, nakoniec všetko dobre skončilo a na tento “skrat” sa po rokoch úplne zabudlo.

pixabay.com

#5 Je cestovanie lietadlom naozaj bezpečnejšie?

To, že cesta lietadlom je štatisticky bezpečnejšia, než cesta autom, je dobre známy fakt. Čo by sa však stalo, ak by sme sa nedržali štatistík o počte nehôd, ale niečoho iného? Napríklad počtu zmiznutých a nikdy nenájdených dopravných prostriedkov? Alebo inak – počuli ste niekedy o aute, ktoré by spolu aj s pasažiermi zmizlo a nebolo nikdy nájdené? Pravdepodobne nie. Zmiznutých a nikdy nenájdených lietadiel bolo však za posledných 70 rokov cca 90.

Pozri aj: Nyktofóbia: Ak vám tieto fotografie naháňajú hrôzu, mali by ste o sebe vedieť, že ňou pravdepodobne trpíte

scooplify
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov