Z čoho máte najväčší strach?

Bojíte sa tmy? Až natoľko, že ste ako deti prosili rodičov, aby vám nechali zapnuté na chodbe svetlo, alebo malú lampu vo vašej izbe? Mnohým ľuďom sa z detských strachov podarí vyrásť a poraziť ich. Tento typ strachu je však pochovaný hlboko v podvedomí a hľadá príležitosť, aby nám dokázal, že sme ho predsa len neprekonali úplne. Aj keď sa to snažíme sami sebe nahovoriť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Oficiálne pomenovanie strachu z tmy je nyktofóbia. Každý z nás občas vo svojom živote trpí racionálnym alebo iracionálnym strachom z niečoho. Napríklad z tmy. Zažili ste už aj vy niečo podobné?

Aj slová môžu byť niekedy trochu desivé

A niekedy viac než len trochu. Hlavne, ak máte tendenciu predstaviť si všetko, čo prečítate. Aj keď na tejto stene nie je nič špecificky desivé, ten odkaz na nej vynímajúc sa v tme naháňa hrôzu. Autor totiž napísal: „Nikdy som toho o ľuďoch nevedel veľa, až kým som jedného nerozobral… Len tak, aby som videl, ako to funguje.“

imgur.com

K tomuto netreba viac slov

Pri tomto obrázku určite nie je potrebné zachádzať do detailov a vysvetľovať, na čo vykopaná jama asi mala poslúžiť. Už len pohľad na ňu v tmavom lese je desivý.

coastalbreezenews.com

Opustená nemocnica

Nemocnica je sama o sebe nepríjemné a často hrôzu naháňajúce miesto. Predstavte si však, že natrafíte na opustenú nemocnicu a v jednej jedinej miestnosti v celej budove svieti svetlo. Nemáte aj vy husiu kožu?

imgur.com

Zvláštni zamestnanci

Ako by ste zareagovali, keby ste stretli takéhoto „zamestnanca“? Niektorí by pravdepodobne tú inštitúciu už radšej nikdy nenavštívili.

img-s3.onedio.com

Nevinná zábavka?

Tento klaun si pomyslel, že by mohlo byť zábavné trochu postrašiť náhodných okoloidúcich. Zrejme by sa prestal vyškierať, keby sa za jeho chrbtom zjavila nejaká zver.

rightsidenews.com

Ovce vás sledujú

Na prvý pohľad možno na tejto fotke nenájdete nič strašidelné. Bežne vidíte, ako zvieratám svietia oči, keď ich fotíte napríklad s bleskom. Pozrite sa však, koľko oviec je na obrázku. Ako sa fotografovi podarilo upútať pozornosť každej jednej z nich? Čo sa deje za objektívom?

pbs.twimg.com

Zvláštna vec

Vždy je desivé, ak máte kráčať po chodníku alebo po schodoch, ktoré vedú do temnoty. Predstavte si však, že na spodku schodiska natrafíte na niečo, čo nedokážete identifikovať a škriabe sa to vaším smerom.

imgur.com

Čo je na tomto obrázku zvláštne?

Fotograf, alebo prostredie? Isté však je, že tomuto dieťaťu nechýba odvaha.

imgur.com

Návštevník

Niekto je pred vašimi dverami a hlučne na ne búcha. Rozhodnete sa, že pozriete cez „kukátko“, aby ste zistili, kto sa to k vám snaží dostať. A zbadáte tam toto. Otvoríte?

imgur.com

Ktorý z obrázkov vám nahnal najväčšiu hrôzu? Máte aj vy podobné desivé zábery? Podeľte sa s nami.

Pozri aj: Antidaktofóbia: Strach z pohľadu kačky

scooplify
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov