Foto: twitter.com (ladbible)

Takáto fotografia je unikát. Musíte mať obrovské šťastie, aby sa vám podaril takýto dokonalý úlovok.

Väčšina vzácnych fotografií vznikne nečakane. Rovnako to bolo aj v prípade neuveriteľnej fotografie vzácneho druhu žraloka, ktorý plával pod loďou, na ktorej sa nachádzali nič netušiaci turisti. Jej autorom je  26-ročný Tom Cannon. Pri fotografovaní podmorského sveta určite nečakal, že sa mu podarí takýto úlovok. Jeho jedinečná snímka sa určite dočká ocenenia.

Žralok veľrybí je síce najväčším plutvovcom na svete, avšak určite sa nemusíte báť jeho drsného výzoru. Pre človeka je neškodný, pretože sa živí planktónom. Vidieť ho je veľmi zriedkavé, preto ak na neho niekto natrafí, môže vravieť o šťastí. Tom Cannon ho rozhodne mal. Podarilo sa mu ho zachytiť v zábere, ktorý naozaj vyrazí dych.

Záber, ktorý sa podarí zachytiť len raz za život


Tom sa presťahoval z Anglicka do Austrálie a pred tromi rokmi sa rozhodol, že je načase žiť svoj sen. Vykašľal sa na mienku okolia, spolu s priateľkou premenili starý autobus na útulný domov, pričom obaja si uvedomili, aké dôležité je venovať sa tomu, čo ich naozaj baví. Tom sa začal potápať  a fotografovať, čo sa mu rozhodne vyplatilo. „Žraloka veľrybého je vidieť naozaj zriedkakedy. Väčšinu času sa totiž nachádzajú v hĺbkach a k hladine vyplávajú len ojedinele,“ povedal. Keďže mal správanie tohto živočícha naštudované, vedel, že sa ho nemusí báť. Kultová fotografia vznikla 6 kilometrov od koralovej zátoky Ningaloo Reef Coral Bay, ktorá sa nachádza na západnom pobreží Austrálie.

Zvedavý žralok

pixabay.com

Podľa Tomovych slov si žralok fotenie užíval. Prišlo sa naňho pozrieť niekoľko zvedavcov, pričom im pózoval takmer 50 minút. Výsledkom toho bolo niekoľko fotografií, no tá najlepšia je len jedna. Tom Cannon vedie kurzy podvodného fotografovania, pričom jeho vášeň i práca v jednom balení mu priniesli naozaj krásny výsledok. O jeho fotografii ešte určite budeme počuť. Veď takýto záber sa niekomu nepodarí ani za celý život.

Pozri aj: Žralok sa mužovi zahryzol do brucha a nechcel ho pustiť. Desivé video ukazuje, ako v člne bojuje s obávaným morským predátorom

ladbible.com, dailystar.co.uk
Uložiť článok

Najnovšie články