Kuchárska šou Na nože patrí medzi najúspešnejšie slovenské televízne projekty vo svojej kategórii. Aktuálne sa vysiela už štvrtá séria a my sme navštívili ďalší podnik, ktorý si pod patronát vzal šéfkuchár Martin Novák – Bufet Jahodná.
Hoci nejde o reštauráciu v pravom slova zmysle, ako je v relácii zvykom, ale skôr o akúsi jedáleň alebo motorest, po pozretí epizódy sme do podniku išli s takmer nulovými očakávaniami a s miernym strachom, že jedlo na nás zanechá isté žalúdočné následky.
Podnik, ktorého sme sa báli
Bufet Jahodná bol v druhej epizóde štvrtej série Na nože vykreslený ako kontroverzný a neschopný podnik, ktorý nedodržiava základné hygienické zásady a jedlo v ňom je, ako opisoval Martin, takmer nejedlé. V televízii sme videli špinu, myšie výkaly na policiach v sklade s potravinami, zafarbené knedle, či všade prítomné muchy. Vyzerá to ale, že majiteľka Klaudia sa zo svojich chýb poučila.
Keď sme pri podniku zaparkovali, jeho okolie na nás pôsobilo industriálnym dojmom. Koniec koncov, nachádza sa hneď vedľa hlavnej cesty, na konci obce Jahodná pri Dunajskej Strede, na hlavnom ťahu. Ide o jednoduchú stavbu z unimobuniek, no už z diaľky svietil veľký banner, ktorý na strechu umiestnil Martin.

Bufet je zameraný predovšetkým na vydávanie obedov. My sme doň prišli v utorok, deň pred odvysielaním premiéry v TV, okolo jednej hodiny poobede. Vo vnútornej časti sa pohodlne usadí približne 25 až 30 ľudí a hoci bolo v čase nášho príchodu prázdno, postupne začali prichádzať ďalší hladní klienti a obsadili ďalšie tri stoly. K podniku patrí aj menšia terasa, kde sa zmestia ďalší hostia.
Hneď po príchode nás vrelo privítala majiteľka, ktorá nás predtým videla, ako si zvonka fotografujeme jej podnik. Ten zvnútra pôsobil pomerne čisto. Esteticky to síce nebola žiadna sláva a na stoloch sa občas objavil nejaký ten fľak, no od podniku tohto typu človek nemôže mať privysoké očakávania. Do kuchyne, ktorá bola kameňom úrazu a v televízii vyzerala hrozne, sme ale nenahliadli a nevieme preto posúdiť, či sa od Martinovho odchodu niečo zmenilo.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- čo nám prezradila majiteľka o účinkovaní v relácii
- prečo má na Martina Nováka ťažké srdce
- ako nám chutilo toľko kritizované jedlo
- čo sa nám nepáčilo a čo nás prekvapilo
- aké zmeny nastali po natáčaní
- ako obstál samotný podnik
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Bola vysušená 5 rokov doma v garáži a jej rodina si to nevšimla: Záhada úmrtia mladej ženy vám nedá spávať
Už malý detail vie ušetriť desiatky eur, takto si nastavte radiátory. Odborníci upozorňujú, čo je doma najväčší problém
Patrí medzi najlacnejšie lyžiarske strediská v Európe: Najete sa tu už od 5,5 eura, cena skipasu vás prekvapí
S analytikom Potočárom sme sa rozprávali o energopomoci. Boli sme na magických trhoch, očarili nás ponukou aj cenami
Doktorka Jana Boboková o zomieraní: Život nie je nutné za každú cenu umelo predlžovať. Musíme akceptovať, že bude koniec
Našli ho mŕtveho v hotelovej vani, stal sa tak členom „Klubu27“: Smrť Jima Morrisona je dodnes veľkou záhadou
Ženy mučil a hral s nimi najzvrátenejšiu hru, akú si viete predstaviť. Z vraha sa dvíhal žalúdok aj skúseným policajtom
Exdetektív Vachálek: Ak by bol Černák na slobode, niekto by si ho našiel. Koncom búrlivej mafiánskej éry je vražda Kuciaka
Vývar za 3,90 € a ríbezľové pivo za 4 €: Našli sme najstaršiu slovenskú reštauráciu, po večeri sme ochutnali niečo nečakané
Outlet z kauzy slayáda začal veľkolepo, rýchlo sa z neho stala „nákupná zóna duchov“. Zákazníkov si užíval krátko








Nahlásiť chybu v článku