Máte radi strašidelné príbehy?

Ak áno, desivý príbeh tohto sanatória vám určite zaimponuje. Sanatórium Waverly Hills sa začalo stavať v Louisville, v štáte Kentucky, v roku 1924. Slúžiť malo na liečbu tuberkulózy. Svoje brány otvorilo v októbri, v roku 1926, kedy prijalo prvých pacientov. Na svoju dobu išlo o mimoriadne luxusnú budovu, vybavenú vlastnou kaviarňou, výbornou jedálňou, špičkovo vybavenou operačnou miestnosťou či centrom helioterapie. V polovici 50. rokov 20. storočia už však bola tuberkulóza skôr ojedinelým ochorením a zariadenie už bolo nevyužité – nemalo koho liečiť a megalomanské priestory tak boli naozaj zbytočné. Sanatórium sa tak v roku 1961 zatvorilo. O pár rokov neskôr sa v ňom usídlilo geriatrické zariadenie, avšak aj to sa v roku 1982 zavrelo. Teda, aspoň pre živých…

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako to už s opustenými budovami býva, vždy sú opradené akýmsi rúškom “strašidelnosti” a záhadnosti. O to viac, ak sa jedná o budovu bývalej nemocnice, bývalého sanatória či nebodaj o budovu bývalej psychiatrickej liečebne.

Sanatórium Waverly Hills však bolo naozaj jedinečnou stavbou, preto začalo po svojom uzatvorení lákať množstvo zvedavých turistov či fotografov. To, čo si tu teraz prečítate, sú výpovede niektorých z nich. Samozrejme, že ich môžete vziať na ľahkú váhu a zasmiať sa na nich, no ak na podobné veci veríte, úsmev na tvári vám pravdepodobne zamrzne. Ale veď nakoniec, posúďte sami. Toto sú podľa výpovedí svedkov veci, ktoré sa v sanatóriu dejú dnes…

https://www.instagram.com/p/BZ1yHyTBQ28/?tagged=waverlyhills

Hlavný vchod

Tu je údajne často vidieť ducha nejakej starej ženy. Ruky a nohy má mať zviazané v reťaziach a zo zápästí a z členkov jej údajne steká krv. Predtým, ako zmizne, vraj začne kričať o pomoc.

Tretie poschodie

Ak by vás to neodradilo a prešli by ste až na tretie poschodie, je možné, že by ste stretli malé dievčatko hrajúce s loptou. Podobný výjav tu totiž údajne videlo už viacero ľudí. Niektorí však dievčatko nevideli, len počuli zvuky lopty búchajúcej o stenu či o podlahu, iní zas dievčatko videli ešte zvonka – ako sa pozerá z okien na treťom poschodí.

Izba číslo 502

Táto izba je záhadami opradená už oddávna. Spáchali v nej totiž samovraždu až 2 sestričky – jedna sa tu v roku 1928 obesila, druhá v tejto izbe v roku 1932 vyskočila z balkóna. Niektorí ľudia tu údajne zazreli pohybujúcu sa postavu v bielom, väčšina “turistov” sa však zhoduje v tom, že akonáhle do tejto miestnosti vkročia, prepadne ich neuveriteľne nepríjemný pocit a to jediné, po čom túžia, je utiecť.

Kuchyňa

Poznáte to – vojdete do nejakej reštaurácie a okamžite vás zavalí príjemná vôňa jedla. Tá ľudí zvykne zavaliť aj v kuchyni tohto sanatória, čudné je akurát to, že kuchyňa nefunguje už niekoľko desaťročí…

Štvrté poschodie

Na základe predošlých výjavov je to neuveriteľné, ale štvrté poschodie je vraj ešte oveľa horšie, než všetko predošlé. Najviac zjavení neidentifikovateľných “útvarov” či nevysvetliteľných záhad sa totiž vyskytlo práve tu. Duchovia, tiene či veľmi často popisované búchanie dverí – jednoducho nič pre slabé povahy.

Odvážili by ste sa navštíviť toto miesto? Ak áno, potešíme vás – tí odvážnejší si môžu zakúpiť obhliadku celej budovy aj so sprievodcom. Lákavá ponuka, no nie?

Pozri aj: Niekdajšie psychiatrické ústavy a sanatóriá boli plné hrôzy. Nebudete chcieť veriť, aké desivé príbehy sa odohrali za ich stenami

coolinterestingstuff
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov