Neraz porovnávame, ako vyzeralo randenie v minulosti a ako vyzerá dnes.

Zamysleli ste sa však niekedy nad tým, ako bude vyzerať randenie v budúcnosti? Možno nám spoločnosť budú robiť roboty, ako napríklad Sophia. Technológie nám značne zasahujú do života už dnes, je teda jasné, že v budúcnosti nás budú ovplyvňovať aj v súkromnom živote ešte viac. Bude to mať negatívny či pozitívny dopad?

Článok pokračuje pod videom ↓

Pozmenená realita

Predstavte si, že sa rozprávate s osobou, ktorá sa vám páči. Konverzácia ide relatívne hladko, zrazu však povie provokačnú poznámku a čaká, ako zareagujete. Nechceli by ste aj vy občas v takej situácii nejakú nápovedu? Do roku 2040 to možno bude reálne. Google aj Apple na tom už usilovne pracujú a o niečo vyše 20 rokov bude zoznamovanie sa a budovanie vzťahu vyzerať celkom ináč ako dnes.

Bozkávanie na diaľku

Vybrali ste sa na služobnú cestu a vaša polovička vám naozaj chýba, tak radi by ste ju/ho pobozkali. Ak ste videli seriál Teória veľkého tresku, možno si spomeniete na vynález Rajesha a Howarda, vďaka ktorému si vyskúšali bozkávanie bez toho, aby sa v skutočnosti dotkli perami. Vedci už nejaký čas pracujú na zariadení, ktoré simuluje bozkávanie na diaľku. Vďaka špeciálnym senzorom poskytuje údajne mimoriadne autentický zážitok. Okrem toho, vedci si myslia, že čoskoro budú podobné prístroje slúžiť nielen na bozkávanie, ale poskytnú majiteľovi celú škálu fyzického potešenia na diaľku.

pexels.com

Virtuálne randenie

V budúcnosti, aby ste šli na rande, nebudete musieť opustiť ani svoju posteľ, nie to ešte svoju izbu. Všetky pocity a emócie totiž budeme schopní prenášať prostredníctvom virtuálnej reality. Cieľom vedcov je šetriť ľuďom energiu, skutočne však chceme v rámci šetrenia silami takto eliminovať ľudský kontakt? Aj keď ľudia trpiaci agorafóbiou budú za tento nápad všetkými desiatimi.

Rande v kostýmoch

Už v súčasnosti si nejeden človek rád okorení každodenný život kostýmom a na chvíľu sa prezlečie za niekoho iného. Napríklad taký Superman. A koho by si asi Superman rád vzal na rande? Aby bolo zodpovedanie tejto otázky jednoduchšie, čoskoro bude fungovať aplikácia, kde budú ľudia párovaní na základe toho, v akom paralelnom svete by chceli žiť. To znamená, že cosplay sa posunie ešte ďalej, než dnes.

pixabay.com

Počítačové randenie

Nie je nič ľahšie, než vyplniť si profil na internete a začať pátranie po spriaznenej duši. A čoskoro ani nebudete musieť hľadať, pretože program vezme do úvahy všetko, čo v inej osobe hľadáte, dokonca aj to, s kým ste komunikovali doteraz a nájde vám ideálneho partnera. Predikcie tvrdia, že v budúcnosti vznikne až polovica vzťahov práve vďaka tomuto.

Prenajmite si rodinu

Aj keď to znie nereálne a bizarne, niečo takéto je v Japonsku možné už dnes. Cítite sa osamelo, alebo vám nedá pokoj mama s tým, kedy už budete mať partnera a deti? Prenajmite si na istý čas kamaráta, manželku, alebo dokonca celú rodinu.

pexels.com

Párovanie na základe DNA

V budúcnosti bude dôležitú úlohu vo vzťahoch zohrávať aj medicína. Napríklad si sami zvolíte darcu spermií a budete mať k dispozícii všetky jeho lekárske záznamy. Na „zub“ sa však budete môcť pozrieť aj tomu, s kým sa vyberiete na rande. Okrem toho, ideálneho partnera, s ktorým splodíte ideálneho potomka, vám pomôže nájsť analýza DNA. Ide síce o porušovanie ľudských práv a etiky, kto by však nechcel dokonalé dieťa.

Pozvite na rande Siri

Hanbíte sa ísť do spoločnosti? Pozvite na rande operačný systém Siri, ktorý dokonale pozná vaše potreby a preferencie. Okrem toho, nebudete sa jej musieť časovo prispôsobovať, bude vám k dispozícii vždy. Aj keď to znie desivo, mnoho ľudí trpí problémami, pre ktoré je hľadanie partnera náročnejšie a Siri môže byť prvým krokom k tomu, aby sa jedinec odvážil osloviť skutočnú osobu. Nepripomína vám to film Ona?

pixabay.com

Silikónové bábiky

Nie každý zvláda životné problémy a drámy rovnako. Niekto si tým už nechce znova prechádzať a uchýli sa preto k silikónovým bábikám či robotom. Síce nenavaria a neupracú, no ani neodvrávajú a nehádajú sa. Kým my sa nad niečím takým len pohoršujeme, v Japonsku je to už realita. Vedci tvrdia, že o takých 50 rokov bude zamilovať sa do robota celkom bežnou záležitosťou.

Tešíte sa na randenie v budúcnosti alebo by ste radšej ostali pri niečom tradičnejšom?

Pozri aj: Toto je 8 znamení, že už onedlho sa vo vašom živote objaví láska, akú ste doteraz nezažili

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov