Foto: 20th Century Fox

Videli ste už film Bohemian Rhapsody?

Ak nie, určite by ste to mali napraviť. To, že žne obrovské úspechy po celom svete, ani zďaleka nie je náhoda. Tento životopisný film o skupine Queen je už teraz najlepšie zarábajúcim hudobným filmom a skladba Bohemian Rhapsody sa aj vďaka nemu stala najhranejšou piesňou 20. storočia. A aj keď sa film od toho, ako to bolo v skutočnosti vo viacerých veciach líši, osobnosť legendárneho Freddieho zobrazil priam dokonale. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Milovaný aj nenávidený. V súkromí seba hľadajúci introvert, na verejnosti extravagantný a okázalý showman. Ako množstvo iných umelcov, ani on to však nezvládol a v období svojej najväčšej slávy si začal búrlivý životný štýl svetoznámej rockovej hviezdy poriadne užívať. 

Vymetanie podnikov, večierky, alkohol, drogy ale i veľké množstvo aférok na jednu noc s inými mužmi. Predpokladá sa, že práve tieto veci stáli Freddieho nielen zdravie, ale nakoniec i život. Skonal totiž 24. novembra 1991 (vo veku 45 rokov) na zápal pľúc, ktorý uňho prepukol v dôsledku oslabenia imunity vírusom HIV. 

Nikto však nemôže poprieť, že Freddie bol hviezdou, aká sa rodí raz za niekoľko storočí. Rozsah a farba jeho hlasu nám budú v hitoch kapely Queen znieť v ušiach už navždy. Ak ich takisto milujete a sú pre vás nesmrteľní, vychutnajte si týchto 7 pamätných výrokov Freddieho.

20th Century Fox

#1 Nechcem byť rocková hviezda. Budem legenda. 

#2 Som až príliš emocionálny. Myslím, že do niekoľkých rokov sa zbláznim.

#3 Úspech mi priniesol milióny a slávu po celom svete, no nie to, čo všetci potrebujeme — vzťah plný lásky. 

#4 Peniaze ti šťastie nekúpia, ale dokážu ti ho dať. 

#5 Ženy sú ako moderné obrazy. Keď im chcete porozumieť, nikdy si ich neužijete. 

#6 Nemyslím si, že niekedy budem starý, no nevadí mi to. Žil som naplno, zažil som už naozaj všetko a keby som zajtra zomrel, bolo by mi to úplne jedno. 

#7 Vždy som vedel, že som hviezda. Zdá sa však, že teraz so mnou súhlasí už aj vyšok sveta. 

wikipedia, queen, brainyquote
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov