Mlčanie jahniat či Psycho, čo majú tieto filmy spoločné?

Hlavné postavy týchto filmov tak trochu vybáčajú z radu, a to tým, že majú črty psychopatie. Napriek tomu, alebo možno práve preto však ľudia vždy radi obetujú dve hodinky času a pozrú si napríklad Hannibala Lectera, svojským spôsobom sa zahrávajúcim s osudom Clarice Starlingovej.

Článok pokračuje pod videom ↓

Mlčanie jahniat, 1991

Mlčanie jahniat je klasika a hádam niet človeka, ktorý by o nej aspoň nepočul. Clarice Starlingová hľadá zvráteného vraha Buffala Billa a pomáha jej pri tom ďalší vrah, jeden z najobávanejších, no najinteligentnejších v Amerike. Hannibal Lecter je bývalý psychiater, ktorý svoje obete zabil a následne zjedol. Podarí sa Clarice celý prípad vyriešiť a zachrániť tak život ďalšej mladej obete?

Táto krajina nie je pre starých, 2007

Jedného dňa Llewelyn Moss natrafí na kufrík plný peňazí a niekoľko mŕtvych tiel. Moss je jednoduchý muž a v kufríku vidí možnosť začať život nanovo. Vezme si ho teda, nepomyslí však na to, že sa v ňom ukrýva stopovacie zariadenie. Navyše, mŕtvoly boli výsledkom nevydareného obchodu s drogami. Kufrík patrí Antonovi Chigurhovi a chce ho späť. Aktivuje preto zariadenie a hra na mačku a myš sa môže začať.

Osvietenie, 1980

Osvietenie je ďalšia klasika, ktorá má mnoho fanúšikov. Hlavná postava je zdanlivo neškodný údržbár, ktorý sa so svojou rodinou nasťahuje do hotela v horách, aby tak dozeral na jeho fungovanie, kým je zavretý. Všetko sa zmení, keď muža posadnú zlí duchovia hotela a zmenia ho na vraždiacu beštiu.

Americké psycho, 2000

V tomto filme si Christian Bale zahral psychopata menom Patrick Bateman. Má peniaze, snúbenicu a všetko, čo si človek môže priať. Predsa mu to však nestačí, chce viac, chce ľudskú krv a utrpenie.

Taxikár, 1976

Hviezdou tohto filmu je Robert De Niro. Zahral si taxikára menom Travis Bickle. Travis je bývalý mariňák, trpí nespavosťou a nemá rád ľudí. Pokiaľ práve nejazdí v taxíku, sedí doma pred televízorom. Jedného dňa si však povie, že sa to musí zmeniť a pozve na rande Betsy. V jeho hlave však vzkrsne myšlienka, že musí New York očistiť od špiny a je čoraz nástojčivejšia. Zhromaždí si zbierku zbraní a stáva sa z neho skutočne nebezpečný človek odhodlaný bojovať proti nespravodlivosti veľkomesta.

Gauneri, 1992

V diele spod taktovky Quentina Tarantina sa mafián Joe rozhodne, že poverí skupinku neznámych zločincov, aby vylúpili klenotníctvo. Akcia sa však nepodarí a zločincov prenasleduje polícia. Tí sa ukryjú do skladu a musia vyčkávať. Napätie však narastá, pretože sú presvedčení, že zradca je medzi nimi.

Nehanební bastardi, 2009

Pri tomto filme načrel Tarantino do histórie, dej sa totiž odohráva  vo Francúzsku okupovanom nacistami. Brad Pitt alias Aldo sa v tomto chaose stáva členom zvláštnej vojenskej skupiny, ktorej cieľom je likvidovať elitu, a to šírením paniky. Hovoria si Bastardi a môžu zmeniť priebeh vojny tak, ako to nikto nedokázal.

Takí normálni zabijaci, 1994

Mallory nemala ľahký život, otec ju týral a matka s tým nič neurobila. Keď stretla Mickeyho, zdalo sa jej, že konečne našla to, čo hľadala. Mickey sa čoskoro dostal za mreže, netrvalo však dlho a ušiel. Vrátil sa za Mallory a skutočne nepekným spôsobom zabili najprv jej otca a následne aj matku. Tu však ich vyčíňanie rozhodne nekončí.

Sin City- mesto hriechu, 2005

Film je plný drsných postáv, ktorých osudy sa odohrávajú v tom najnebezpečnejšom meste. Bruce Willis je chorý policajt, je však ochotný urobiť všetko preto, aby ochránil mladú striptérku, ktorú si zahrala Jessica Alba.

Ktorý film v hlavnej úlohe s psychopatom je váš obľúbený?

Pozri aj: Vraždy, sex, peniaze, korupcia či drogy. Toto je TOP 10 najlepších filmov o mafii, ktoré by ste mali vidieť

ranker
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov