Plníte si v živote svoje ciele a sny, alebo žijete život niekoho iného?

Ľudia veľakrát po niekoľkých rokoch zistia, že v poslednom období nežili svoj život, ale život niekoho iného. Všetku svoju snahu, energiu a úsilie venovali tomu, aby splnili nároky, ktoré na nich kládol niekto z ich okolia. Veľmi často ide napríklad o rodičov, partnerov či zamestnávateľov. Život však o tomto nie je. Ten skutočný život, ktorý vás naplní radosťou a šťastím je o tom, že si budete plniť SVOJE sny a túžby a budete robiť len to, čo sami uznáte za vhodné. Vtedy budete žiť svoj život. Preto, ak ste na sebe v poslednom období odpozorovali týchto 7 varovných signálov, spomaľte. Zamyslite sa a pretrhnite toxické „pupočné šnúry“, ktoré vás spájajú s negatívnymi ľuďmi, ktorí vás možno len využívajú.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1: Celý čas plníte požiadavky iných ľudí

Plníte nezmyselné požiadavky svojich rodičov, svojho zamestnávateľa alebo partnera len preto, aby ste si udržali navonok dobré vzťahy? Robíte obrovskú chybu. Áno, ak poviete NIE, nahneváte tým mnoho ľudí. Vždy si však pripomeňte, že ide o ľudí, ktorí vás len využívajú na dosiahnutie toho čo sami nezvládli. Je to len váš život, preto v ňom robte to, čo chcete vy.

#2: Vyhýbate sa premýšľaniu nad svojím životom

Hodiny pozerania televízie, prezerania sociálnych sietí, alkohol či neschopnosť byť sám – tieto veci charakterizujú ľudí, ktorí nežijú svoj život, ale život niekoho iného. Práve tieto toxické zvyky im totiž pomáhajú zabudnúť na to, nakoľko frustrovaní sú.

pexels.com

#3: Robíte len to čo považujete za bezpečné

Ľudia, ktorými ste manipulovaní vás naučili robiť len to, čo chcú oni. Presvedčili vás, že chcú pre vás len to najlepšie, a že majú na srdci len vaše dobro. Pre plnenie príkazov iných ľudí ste preto nesvoji, ak sa máte v niečom rozhodnúť samostatne. Aby ste išli „na istotu“, vyberáte si vždy tú najjednoduchšiu cestu. Nezabúdajte ale na to, že k šťastiu a k úspechu rovná cesta nevedie.

#4: Často ste znudení alebo nespokojní

Pocit nudy je len ďalším znamením, že nenapĺňate svoj potenciál. Život je ale úžasný. Máte toľko možností, že si ich ani nedokážete ani len predstaviť. Preto neexistuje dôvod, pre ktorý by ste sa mali nudiť. Nebojte si riskovať a nebojte sa hovoriť nie. Oslobodíte sa a obrovské množstvo energie, ktoré vás zrazu zaplaví, vám otvorí množstvo nových možností.

#5: Nič vám nevychádza

Možno poznáte obdobia, kedy sa kazí úplne všetko, do čoho sa pustíte alebo na čo sa spoliehate. Skúste sa nad tým však zamyslieť inak – čo ak je to preto, že nejdete tou správnou cestou? Čo ak je to len ďalší znak toho, že máte zastať, otočiť sa a ísť opačným smerom?

pexels.com

#6: Neustále vás trápia nejaké zdravotné problémy

Naše telo a naša myseľ sú ako dve prepojené nádoby. Ak sa niečo pokazí v jednej, okamžite sa to odzrkadlí aj v tej druhej. Ak teda vo svojom vnútri dobre viete, že idete proti sebe, ochorenia na seba nenechajú dlho čakať.

#7: Tvrdo pracujete, no nič vám to nedáva

Veľakrát si myslíme, že ak budete pracovať usilovne a dostatočne tvrdo, úspech jednoducho musí prísť. Pravda je však trochu iná. Úspech príde len vtedy, ak robíte niečo srdcom. Nikdy teda nepríde vtedy, ak robíte niečo pre šťastie niekoho iného, nie pre to svoje.

Zistenie, že žijete život niekoho iného, samozrejme vôbec nie je príjemné. Pre váš ďalší rast a pre vaše šťastie je však nevyhnutné. Vždy môžete zastať a odkráčať iným smerom. Rozhodnutie je len na vás. Je to totiž VÁŠ život.

Pozri aj: TÝCHTO 9 ZNAKOV DOKAZUJE, ŽE ZÁKON PRÍŤAŽLIVOSTI FUNGUJE AJ U VÁS

psych.sk (Henrieta Balázsová), learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov