Život predsa ide ďalej.

Áno, aktuálne si síce myslíte, že vo vašom živote už nikdy nič nebude mať zmysel, no pravda je iná. Z tej negatívnej udalosti, ktorá sa vám stala, sa musíte dostať. Nebude to trvať deň, mesiac a možno ani rok, no keď sa vám to konečne podarí, udeje sa týchto 10 vecí. 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Stanete sa múdrejšími

Bez ohľadu na to, či vás vaša ex-polovička podviedla alebo opustila, možno ste si neskôr povedali vetu: “Mal/a som to predsa vedieť.” Tak, teraz to už vedieť budete. Sklamania síce nesmierne bolia, no všetka bolesť, ktorú teraz cítite, sa raz premenia na silu a na múdrosť. Musíte len vytrvať.

#2 Stanete sa tou najlepšou verziou seba samého

Viete, ktorí ľudia sú najúspešnejší? No predsa tí so zlomeným srdcom. Áno, je to naozaj tak. Mnoho ľudí totiž svoju bolesť začne liečiť tým, že všetku svoju pozornosť zamerajú na úplne inú oblasť – najčastejšie napríklad na prácu či na cvičenie. Keď sa takto o 6 mesiacov pozriete do zrkadla a uvidíte úspešného človeka s nesmierne sexy postavou, osobe, ktorá vám zlomila srdce, sa budete mať chuť poďakovať.

pexels.com

#3 Zistíte, že ani tá najväčšia láska netrvá večne

Toto bude možno bolieť, no musíte to spracovať – áno, možno to bola láska vášho života. Možno už nikdy nestretnete nikoho, koho budete milovať viac. Je to paradoxné, no tie najväčšie, pravé lásky, veľakrát netrvajú večne. To však neznamená, že milovať nebudete už nikdy. A raz nakoniec príde človek, ktorý sa k vám bude správať oveľa krajšie a vy si uvedomíte, že mať pri sebe niekoho, na koho sa môžete spoľahnúť po zvyšok života je viac, než zažívať spaľujúcu vášeň.

#4 Stanete sa silnešími

Ako sa najľahšie dostať tak vysoko, ako ste ešte nikdy neboli? No predsa tak, že sa poriadne silno odrazíte od úplného dna. Keď väčšina tej bolesti pominie, uvedomíte si, že ste silnejší, odolnejší a odhodlanejší, než kedykoľvek predtým.

#5 Uvedomíte si, že nie každá strata je v skutočnosti stratou

Ten človek pre vás možno bol isté obdobie darom, no celú vec sa posnažte spracovať tak, aby vo vašej pamäti nezostal zapísaný ako “strata”, ale ako “cenná lekcia”. Bol to váš učiteľ, ktorý vás naučil mnoho vecí a tá sila, ktorú už čoskoro pocítite je darom, ktorý vám zanechal za všetku tú bolesť, ktorú vám spôsobil.

pexels.com

#6 Uvedomíte si, že dôvera je základným pilierom vzťahu

S najväčšom pravdepodobnosťou ste od samého začiatku pochybovali o tom, či tomuto človeku môžete veriť. Jeho predošlé prešľapy a vaša intuícia vám jasne hovorili, aby ste tak nerobili, pretože sa popálite. Vy ste to však aj tak spravili. Teraz už však viete, že dôvera sa nezískava, dôvera sa buduje. Ak sa ju niekomu vybudovať nepodarí, nie je dôvod, prečo by ste mu mali dávať šancu.

#7 Uvedomíte si, že na láske treba tvrdo pracovať

Našťastie, jeho/jej odchod má na svedomí aj to, že ste si konečne zložili ružové okuliare, cez ktoré ste sa pozerali na vzťahy. Dnes už viete, že nič také ako láska z romantických filmov neexistuje. Niektorí ľudia, ktorí si neprešli peklom ako vy vás možno budú označovať za skeptika, vy ste však len realistom.

#8 Naučíte sa odpúšťať

V konečnom dôsledku tej osobe odpustíte. A to je veľká vec. Je rozdiel odpustiť kaderníčke, ktorá vás neostrihala podľa predstáv a iné je odpustiť niekomu, kto si vás omotal okolo prsta, vy ste mu darovali svoje srdce a on ho hodil do pekla, nech si preňho idete. Ak sa vám podarí odpustiť mu (úprimne a definitívne), vedzte, že ste silnejší, než väčšina ľudí na tomto svete. Samozrejme – je obrovský rozdiel medzi pojmami odpustiť a zabudnúť. Zabudnúť nezabudnete nikdy.

pexels.com

#9 Naučili ste, čo je to sebaláska

Ak pri vás niekto stál, je to skvelé. Priatelia, súrodenci alebo rodičia – všetci títo ľudia vedia byť obrovskou oporou. Dnes už však viete, že na celom svete je len jediná osoba, ktorá vás z tohto všetkého dostala. Ste ňou vy sami. Úplne sa totiž zotavíte až vtedy, keď si uvedomíte a priznáte svoju obrovskú hodnotu.

#10 Stane sa z váš lepší človek

Jedného dňa si po tom všetkom uvedomíte, ako ste v tej temnote sami sebe chýbali a uvedomíte si, že žiaden človek vám nestojí za to, aby vás obral o schopnosť vidieť všetku tú krásu sveta. Po období v tme sa vám zrazu bude zdať všetko krásne, pestré a plné pozitívnej energie. Mnoho vecí uvidíte v nových súvislostiach a uvedomíte si, že ste vlastne oveľa lepším človekom, než predtým, ako sa vám toto všetko stalo.

Pozri aj: Srdcervúca pravda o tom, aké to je, keď stretnete tú správnu osobu v nesprávny čas

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov