Foto: pixabay.com

Cítite sa v poslednom období akosi osamelo?

Máte v poslednom období pocit, že so svojimi priateľmi si už akosi nevychádzate? Je to úplne normálne a ak sa vaše záujmy začali rozchádzať, vôbec to neznamená, že sa musíte rozísť v zlom. A nič zlé nie je ani na tom, ak by ste vo svojom živote privítali nových priateľov, s ktorými by ste mohli zdieľať spoločné záujmy či plány do budúcnosti.

Článok pokračuje pod videom ↓

Desať skvelých trikov, ako na to, spísal portál Your Tango. 

#1 Zájdite si občas sami na obed či na večeru do rôznych reštaurácií. Možno zostanete príjemne prekvapení, koľko ľudí to robí podobne, a môžete sa s nimi dať do reči. 

#2 Prihláste sa na nejaké kurzy. Nielenže zdokonalíte svoje zručnosti alebo sa naučíte niečo nové, ale ocitnete sa aj v okruhu ľudí, pri ktorých máte istotu, že ich baví presne to isté. 

#3 Zájdite si do svojej obľúbenej kaviarne s knihou a len tak si čítajte. Ak uvidíte niekoho, kto robí to isté, alebo číta knihu, ktorá vás zaujala, pokojne sa mu skúste prihovoriť. 

#4 Začnite sa venovať nejakému športu, ktorý vás baví. Môžete napríklad začať chodiť do fitka alebo sa prihlásiť na lekcie boxu či jogy. Aj tu stretnete zaujímavých ľudí, ktorí zdieľajú rovnaké záujmy ako vy. 

#5 Začnite sa venovať dobrovoľníctvu. Vyberte si nejakú organizáciu, v ktorej by vás bavilo pomáhať a budete príjemne prekvapení, s akými úžasnými ľuďmi sa takýmto spôsobom môžete zoznámiť. 

pixabay.com

#6 Dajte šancu aj PC hrám. Možno by ste si nikdy nepovedali, že sa z vás stane gamer, avšak aj táto aktivita ponúka možnosti, ako niekoho spoznať online. Nakoniec, za vyskúšanie nič nedáte, a možno si nájdete novú záľubu, pri ktorej sa odreagujete. 

#7 Cestujte cez cestovku. Je veľmi pravdepodobné, že v rámci rôznych zájazdov spoznáte ľudí, s ktorými si naozaj sadnete, a navyše budete mať od prvého stretnutia nezabudnuteľné zážitky. 

#8 Máte radi turistiku? Ľudia, ktorí milujú turistiku a hory sú veľmi špecifickou skupinou, ktorá vždy rada privíta rovnakých nadšencov. Niekoho takéto možno spoznáte aj na túre, alebo sa skúste pridať do rôznych záujmových skupín na FB a nájsť si nových priateľov tam. 

#9 Milujete čítanie? Ak áno, neváhajte sa prihlásiť do nejakého knižného klubu. Aj v tomto prípade máte istotu, že stretnete ľudí, ktorých baví to isté, čo vás. 

#10 Relatívne jednoduché to majú ľudia, ktorí majú psíka alebo dieťa. V tomto prípade vám stačí zájsť na ihrisko pre deti alebo pre psov, kde stretne množstvo ľudí, ktorí sa s vami určite ochotne dajú do reči. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov