Pokiaľ chcete žiť nadštandardný život, budete musieť začať robiť nadštandardné veci.

To si však väčšina ľudí odmieta pripustiť. Napriek tomu, že ich pracovné výkony či pracovné tempo sú podpriemerné, sú presvedčení o tom, že svet im je niečo dlžní a čakajú, že pečené holuby im začnú padať rovno do úst. Ak chcete žiť naozaj nadštandardný život, o akom sníva väčšina ľudí, jednoducho budete musieť začať robiť 10x toľko, ako priemerní ľudia.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak však chcete naďalej zotrvať vo svojom pohodlí a v priemernom živote, je to, samozrejme, vaša voľba. V tom prípade pokračujte v robení týchto 15 vecí. Samozrejme nezabúdajte na to, že dôležité je robiť minimum a neustále sa sťažovať na to, prečo to nefunguje. 

#1 Prečo si denne nedopriať aspoň 9-10 hodín spánku? Čo tam po tom, že tí najúspešnejší ľudia spia v priemere cca 6 hodín, oddych je predsa prvoradý. 

#2 Robte len nevyhnutné minimum. Urobte len toľko, aby sa vaši nadriadení nemohli sťažovať, že nerobíte nič. 

#3 Neustále opakujte, že peniaze kazia charakter, a preto ich nechcete. 

#4 Takisto neustále dookola opakujte, že peniaze sa nedajú zarobiť poctivou prácou, iba podvodmi a kradnutím. Keď to predsa nedokážete vy, nedokáže to nikto. 

unsplash.com

#5 Vždy hľadajte tie najjednoduchšie možné riešenia. Čo tam po tom, že veľakrát to bude na úkor kvality, vy sa o svoj drahocenný čas predsa neoberiete. 

#6 Odmietajte na seba prevziať zodpovednosť. Všetku vinu radšej vždy zvaľte na druhých. 

#7 Každého ohovárajte. Ak niekto vyzerá lepšie ako vy, zarába lepšie, má krajší dom, lepšieho partnera či jednoducho sa mu darí oveľa viac ako vám, nenechajte na ňom suchú ani nitku a poriadne ho ohovorte. 

#8 Obklopujte sa priemernými ľuďmi. Nebudete sa predsa zbytočne dráždiť niekým, kto je lepší ako vy. 

#9 Doprajte druhým, nech sa im darí, ale nie viac ako vám. 

unsplash.com

#10 Čítajte bulvár, sledujte všetky reality shows a nenechajte si ujsť ani jeden politický škandál. Bez týchto hodnotných informácií by sa vám určite žilo oveľa ťažšie. 

#11 O svojich snoch len neustále rozprávajte, no nikdy nespravte nič preto, aby ste ich aj reálne dosiahli. 

#12 Ak sa niekomu darí, záviďte mu. “Úspech” je predsa obmedzenou komoditou a ak ho niekto má, vám sa ho už automaticky ujde menej. 

#13 Jedzte nezdravé jedlá a ignorujte, že naše telo je naším chrámom. Čím nezdravšie budete jesť, tým horšie budete vyzerať a vaše komplexy tým narastú ešte viac. 

#14 Druhých nikdy za nič nepochváľte, no keď náhodou pochybia, nezabudnite im to pripomenúť. 

#15 Vôbec na sebe nepracujte, vy už predsa všetko viete a ovládate. 

… asi je vám zrejmé, že v týchto sarkastických radách by sme mohli pokračovať donekonečna, nemalo by to však žiaden význam. Viete, prečo svoje sny a ciele dosahuje len 5% ľudí? Pretože sa neriadia vyššie uvedenými “radami”. Zaraďte sa medzi nich aj vy. 

Pozri aj: Tento krátky komiks vám prezradí, čo je najúčinnejšou zbraňou proti ľudskej závisti

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov