Hľadáte, no nenachádzate?

Možno vám pomôže, ak si pripomeniete tieto 3 veci. Je samozrejme prirodzené, že každý z nás túži po tej “pravej” láske a každý raz dospeje do životného štádia, kedy si uvedomí, že nechce zostať no sám – no práve vtedy je dôležité uvedomiť si, že síce netreba poľavovať z nárokov, no zároveň treba ostať trpezlivý. Ak teda aj vy hľadáte tú pravú, osudovú lásku, nezabúdajte na tieto 3 veci. 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Raz nadíde chvíľa, kedy budete aj k láske pristupovať racionálne

Toto je fakt, ktorý si mnohí ľudia nechcú pripustiť. Pravdou však je, že ak sa viackrát sklamete, alebo pokojne aj čo i len raz, no naozaj veľmi škaredo, vaše srdce si vytvorí akýsi “obranný mechanizmus”, ktorý bude mať za úlohu každý ďalší krok najprv prekonzultovať s mozgom. Jednoducho povedané – láska veľakrát nie je len o emóciách, ale aj o racionálnych úsudkoch. A práve tie môžu za to, že ak sa x-krát po sebe zamilujete do “zlého chlapca” alebo do “zlého dievčaťa”, postupom času si uvedomíte, že tomuto typu ľudí už dokážete odolať (v tom lepšom prípade ho úplne ignorovať).

unsplash.com

#2 Priťahuje nás to, s čím sa nedokážeme vyrovnať

Španielsky filozof Jose Ortega Y Gasset raz povedal: “Typ ľudskej bytosti, ktorý uprednostňujeme, je odrazom skrytých kontúr nášho srdca.” Inak povedané – to, čo nás najviac priťahuje je veľakrát to, čo vidíme (alebo by sme chceli vidieť) u seba, no nechceme si to priznať. Z nejakého dôvodu sa to bojíme poodhaliť či ukázať svetu, a tak to radšej ušliapeme a hľadáme to v iných ľuďoch – len preto, aby sme si svoju podstatu mohli naplniť cez niekoho iného. Nebojte sa však svetu ukázať svoju pravú tvár, ľudia, ktorí vám za to stoja ,vás budú milovať práve vďaka nej a vy v nich prestanete hľadať niečo, čo už dávno nosíte v sebe.

#3 To, čo najviac hľadáte si vás nájde vtedy, keď to bude čakať najmenej

Áno, možno ste sa práve chytili za hlavu, prekrútili ste očami a povedali ste si, že väčším klišé sme to už ukončiť ani nemohli. No len sa zamyslite – vyšlo vám už niekedy v živote niečo, čo ste vyslovene silili? Určite nie. Naopak – ako isto z vlastnej skúsenosti viete, práve vtedy, keď ste poľavili a keď ste nechali veciam voľnejší priebeh, to, na čo ste predtým tak úpenlivo čakali, vám spadlo priamo do náruče. Za ničím sa preto nežeňte – to, čo má prísť príde, keď na to bude ten najvhodnejší čas.

unsplash.com

Pozri aj: Nebuďte s kýmkoľvek. Buďte s niekým, kto pre vás spraví týchto 13 vecí

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov