Naozaj to nie je nič náročné a určite to zvládnete.

Každý z nás má nejaké problémy. Niekto ich má viac, iný ich má menej, niekto ich berie horšie, iný zas lepšie. V každom prípade by však určite každý z nás privítal akési univerzálne, “zázračné” pravidlo, ktoré by všetky, alebo aspoň väčšinu našich problémov vyriešilo. Privítali by ste ho aj vy? Nech sa páči. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Cítite sa byť ohrození, urážaní, utláčaní, bezmocní, smutní, podráždení, rozrušení alebo máte akýkoľvek iný problém? Môže vám ho pomôcť vyriešiť toto univerzálne pravidlo.

Array

Je naozaj veľmi jednoduché. Možno sa vám dokonca bude dať až príliš jednoduché. Všetci však vieme, že urobiť to je niekedy náročnejšie, než sa môže zdať. To pravidlo totiž znie:

Vždy vyjadrite, čo si myslíte.

Keď niekoho obdivujete, povedzte mu to.

Ak vás niekto svojím správaním urazil alebo zranil, povedzte mu to.

Máte s niekým niečo nevyriešené? Porozprávajte sa o tom. Nič nezanecháva vo vzťahoch väčšiu horkosť, než nevypovedané záležitosti či nevyslovené otázky.

Máte dobrý návrh, ktorý by mohol spoločnosti pomôcť? Vyslovte ho nahlas. Vaše myšlienky samozrejme nemusia prijať, no to neznamená, že nie sú vzácne.

Cítite vďaku? Tak sa poďakujte. Uvidíte, ako skvele sa potom budete cítiť.

Photo by Artem Beliaikin on Unsplash

Svoj postoj vždy vyjadrite – ale bez toho, aby ste boli hrubí, defenzívni, necitliví či neúctiví. Ak budete komunikovať slušne a úctivým spôsobom, vy ostanete absolútne pokojní. A človek, ktorému vaše slová smerujú? Možnosti sú len dve. Buď svojím pokojom upokojíte aj jeho, alebo ho ním úplne odrovnáte.

Väčšina problém, ktorým vo svojom živote čelíme, totiž nesúvisí len s nami, ale má priamy súvis aj s nejakou ďalšou osobou. Práve z tohto dôvodu je jedine komunikácia to, čo môže všetko vyriešiť.

Toto pravidlo je teda naozaj veľmi jednoduché. Začnite vyjadrovať svoje pocity, emócie a myšlienky – pri každej možnej príležitosti, s čo najväčšou úctou a sebavedome, no s pokorou. Uvidíte, že váš život sa stane razom oveľa jednoduchším.

Už nikdy nebudete musieť premýšľať nad žiadnym “čo by bolo, keby…” Nebol by to skvelý pocit? Naberte preto odvahu vždy vyjadrite, čo si myslíte. Je to naozaj nesmierne oslobodzujúce.

Pozri aj: Pravidlo troch dní: Bola som na mizine, nemohla som si nič kúpiť a mala som dlhy. Vďaka nemu sa všetko zmenilo

authorhina
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov