Ak k týmto bojovníkom patríte aj vy, toto je presne pre vás.

Každý jeden z nás sa so svojimi problémami vysporiadava inak. Niekomu pomôže, keď si o nich môže s niekým pohovoriť, no na druhej strane sú ľudia, ktorí svoje boje bojujú v absolútnom tichu. Ak ste aj vy takýmto tichým bojovníkom, nezabúdajte na nasledovné. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Mnohí z nás musia čeliť problémom, ťažkostiam či bojom, o ktorých jednoducho nehovoria nahlas. Určite to poznáte aj vy – ten pocit, keď sedíte v tichu a tvárite sa, že všetko je v absolútnom poriadku, aj keď vo svojom vnútri sa cítite, akoby ste práve zomierali.

Nie je to nič príjemné, snažiť sa dostať z niečoho, čo vám spôsobuje toľko bolesti. Vstávať každé ráno len preto, aby ste opäť bojovali s démonmi, kvôli ktorým ste v noci nemohli zaspať.

Možno máte v rodine či medzi priateľmi niekoho, kto vám hovorí, že je tu pre vás, a že vám pomôže. Vy však viete, že bolesť, ktorú cítite, by nikdy nepochopil a nedokázal by pochopiť ani to, že každý jeden deň sa vraciate bojovať do jedného a toho istého ringu. A každý jeden deň máte pocit, že prehrávate.

Photo by Kinga Cichewicz on Unsplash

Práve preto ste sa rozhodli, že budete jednoducho ticho. Svoj boj budete zvádzať v tichosti a každé ráno sa prebudíte s tým, že ďalší deň začínate so snahou poraziť niečo, o čom nikto ani len netuší.

Je to jeden z najhorších pocitov na svete, snažiť sa dostať zo zranení, o ktorých vôbec nikto nevie. Stretávate sa s ľuďmi, rozprávate sa s nimi a snažíte sa tváriť, že ich vtipy vás bavia. Robíte všetko preto, aby si nikto nič nevšimol.

Nech vám ale je akokoľvek ťažko, nezabúdajte na jednu vec. Aj keď to tak vyzerá, nie ste sami. Na svete sú tisícky ďalších tichých bojovníkov, ktorí možno práve zvádzajú najťažší boj vo svojom živote. A možno niekoho takého stretávate každý jeden deň, len o tom neviete.

Aj keď to tak vyzerá, nie ste sami.

A tak, ako kedykoľvek predtým, ten boj vyhráte aj teraz.

Pozri aj: Viete, čo v skutočnosti znamená, keď vám človek trpiaci úzkosťou či depresiou povie, že je unavený?

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov