Čo považujú muži na ženách za najviac atraktívne?

Toto je jeden z tých článkov, ktorý pobúri skupinu ľudí, ktorá zastáva názor, že fyzický vzhľad je absolútne nedôležitý a vo vzťahu nezohráva prakticky žiadnu rolu. Ak však patríte k ľuďom, ktorí vedia, že fyzická príťažlivosť má v každom vzťahu nezastupiteľnú úlohu, možno vás zaujme, podľa akých 8 kritérií muži posudzujú ženskú krásu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Postava

Je jednoducho evolučne dané, že muž pri pohľade na ženu podvedome posudzuje, či by bola dobrou matkou jeho detí alebo nie. Preto mužský mozog podvedome hľadá ženu so širšími bokmi a užším pásom, teda ženu ako “stvorenú na pôrod”. Vedcom sa dokonca podarilo vypočítať, že za najatraktívnejší pomer pásu k bokom považujú muži pomer 7:10.

Úsmev

Samozrejme to však nie je také jednoduché, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Mať okúzľujúci úsmev je síce výhodou, no to, čo si pri ňom muží všímajú, sú zuby. Nemusíte mať jasno biele zuby ako hollywoodska hviezda, zuby však musia byť v dobrom stave – opäť, muži na základe toho podvedome posudzujú zdravotný stav ženy a hľadajú tak ideálnu matku pre svojich potomkov.

pexels.com

Tvárová symetria

Symetriu tváre považujú muži za jednu z najatraktívnejších fyzických vlastností. Samozrejme pravdepodobne nikto na svete nemá absolútne symetrickú tvár, no v zásade platí, že čím je tá vaša symetrickejšia, tým atraktívnejšia pre mužov je.

Pery

Každého muža priťahuje žena, pri ktorej si môže povedať, že pohľad na jej pery v ňom evokuje myšlienky na bozkávanie. A ako takéto pery vyzerajú? Napriek “trendy” metódam, ktoré sa snažia objem pier upraviť na ich maximum je pravda niekde inde – mužov totiž najviac priťahujú stredne veľké pery. Nikoho pritom asi neprekvapí, že za úplne dokonalé považujú tie s červeným rúžom.

pexels.com

Oči

Veda hovorí aj v tomto prípade stručne a jasnou rečou. Muži považujú za najviac atraktívne tie ženy, ktoré majú “veľké” oči. Okrem toho, ľudí s takýmito očami považujeme podvedome automaticky za šťastnejších.

Obočie

Dokonale upravené obočie môže všetko zachrániť, no naopak, amatérsky upravené obočie môže naozaj všetko pokaziť. Venujte preto jeho úprave dostatok času a ak si na to netrúfate, radšej sa zverte do rúk profesionála. Je totiž dokázané, že aj keď si to nie vždy uvedomujeme, pri rozhovore sa ľuďom pozeráme na obočie minimálne rovnako často, ako priamo do očí.

pexels.com

Postoj

Vystrite sa! Áno, aj naše držanie tela o nás napovedá naozaj veľa. Ľudia so zlým držaním tela, ktorí sa “hrbia” majú totiž často nejaké spoločenské problémy – sú plachí a nie sú otvorení novým známostiam. Práve to však môže mnohých mužov na žene odradiť. Ak svoj postoj zmeníte a vystriete sa, zmeníte tým aj spôsob, akým vás vnímajú ľudia (v tomto prípade muži).

Farby

Tento poznatok vás pravdepodobne neprekvapí a pravdepodobne o ňom už viete, tak si ho aspoň pripomeňme – červenú farbu muži na ženách jednoducho milujú. Spája sa im totiž nielen s láskou, ale i s vášňou. Nehádžte však na dno skrine ani čierne šaty – žena v čiernom v mužoch evokuje inteligenciu a zdravé sebavedomie.

pexels.com

Pozri aj: Chcete pôsobiť atraktívnejšie? Týchto 7 osvedčených trikov vám s tým pomôže

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov