Váš nový checklist, ktorý by ste si mali prejsť na konci každého mesiaca.

Zlepšenie pracovných či študijných výsledkov, zníženie stresu, zvýšenie produktivity, optimalizácia rôznych pracovných procesov, lepšia kontrola nad svojím vlastným životom či zvýšenie pocitu šťastia – toto všetko môžete dosiahnuť, ak na konci každého mesiaca spravíte týchto 7 vecí. 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Vyčleňte si 15-20 minút na stanovenie cieľov

Určite ste už počuli o tom, že ak je naša myseľ “roztrúsená” na stovku rôznych smerov, sústredíme sa oveľa ťažšie a dosahovanie cieľov sa stáva nedosiahnuteľnou métou. Na konci každého mesiaca si preto na 15-20 minút sadnite, vezmite si pero a papier a spíšte si vaše hlavné priority na nasledovný mesiac. Premýšľajte, reflektujte a píšte – čo by ste chceli dosiahnuť? Ako sa odmeníte, keď sa vám to podarí? “Naložte” si toho však len toľko, koľko viete, že zvládnete.

#2 Určite si priority

Na základe cieľov, ktoré ste si stanovili, si určite aj priority. Tak napríklad, ak chcete leto stráviť v Španielsku a vaším cieľom je pravidelná návšteva kurzu španielčiny, pouvažujte nad tým, či by nebolo vhodné kurz varenia preložiť na inokedy. Vaše priority musia vychádzať z vašich cieľov. Keď si ich spíšete, budete mať istotu, že nemrháte svoj čas ani energiu na niečo zbytočné.

#3 Spíšte si nedokončené úlohy z minulého mesiaca

Ak nie sú žiadne – skvelé. Ak sa nejaké predsa len nájdu, dajte si ich na prvé miesto a pripíšte si k nim jeden veľký výkričník. Do týchto úloh sa pustite ako do prvých, keď sa zacyklíte v kruhu “restov”, len tak ľahko sa z neho nedostanete.

pexels.com

#4 Určite si jeden zlozvyk, ktorého sa chcete tento mesiac zbaviť

Fajčenie, časté pozeranie televízie či prejedanie sa – stanovte si jediný a sľúbte si, že v nadchádzajúcom mesiaci spravíte všetko preto, aby ste sa ho zbavili. Najľahšie vám to pôjde vtedy, ako použijete metódu Ctrl+Alt+Del.

#5 Každý mesiac sa naučte niečo nové

Sľúbte si, že aj tento mesiac sa naučíte niečo nové. Či už vďaka tomu, že si prečítate nejakú zaujímavú knihu, pozriete si pútavý dokument alebo absolvujete nejaký kurz (či už prezenčne alebo online) – vedomostí nikdy nie je dosť.

#6 Spravte si prehľad rozpočtu na celý mesiac

Napíšte si, aký príjem v danom mesiaci očakávate a rozvrhnite si ho. Vopred tak budete vedieť, na čom ste. Ide o skvelú metódu, vďaka ktorej budete mať svoje financie vždy pod kontrolou.

pexels.com

#7 Premyslite si, čo spravíte pre svoje zdravie

Všetky úspechy sveta vám budú na nič, ak nebudete mať to najdôležitejšie a to jediné, čo sa nedá kúpiť za peniaze – zdravie. Vopred si preto naplánujte, čo preň v ďalšom mesiaci spravíte. Víkend v horách, cvičenie či vynechanie fast foodu? Je to len na vás.

Pozri aj: Psychologička zaujímavým spôsobom vysvetľuje, ako “preprogramovať” svoj mozog tak, aby nebol zaplavený negatívnymi myšlienkami

authorhina
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov