Foto: pixabay.com

… teda, pokiaľ nechcete o váš vzťah prísť.

Žiaden vzťah nie je samozrejmosťou. O každý jeden sa treba starať a je potrebné ho rozvíjať. Možno sa vám už však niekedy stalo, že ste či už chtiac alebo nechtiac povedali niečo, čo vášho partnera skutočne dotklo. Ako takýmto nepríjemnostiam predísť?

Článok pokračuje pod videom ↓

Riaďte sa radami psychológov a vo vzťahu nikdy nevyslovujte týchto 5 viet.

#1 “Ty nikdy…”

Táto veta hneď naznačuje, že ste sa rozhodli sústrediť len na to negatívne, čo zaručenie nie je signálom dobrého začiatku diskusie. “Nikdy” je zároveň výrazom, ktorý používame zväčša v návale emócií, čo tiež nie je správne. Najlepšie urobíte, keď ho zo svojho slovníka vyhodíte úplne. 

#2 “Ty vždy…”

Opäť — negeneralizujte. S najväčšou pravdepodobnosťou neexistuje nič, čo by vaša polovička robila “vždy”. Áno, možno to spravila viackrát a vás to už nahnevalo, no určite to nebolo “vždy”. Používanie tohto výrazu znamená, že si neviete udržať chladnú hlavu, čo môže byť vo vzťahu problémom. 

#3 “Príčinou môjho nešťastia si ty.”

Nezabúdajte, že za váš život nezodpovedá nikto, len vy sami. My sami sme si strojcami svojho vlastného šťastia. Skutočne vás niekto robí nešťastným? V tom prípade vezmite svoje šťastie do vlastných rúk a odíďte. 

pixabay.com

#4 “Už ma viac nepriťahuješ.”

Túto vetu by ste mali vysloviť iba v prípade, že cítite, že tento stav je nezvratný, a (aj) preto ste sa rozhodli váš vzťah ukončiť. Ak v ňom však chcete zotrvať a chcete tento problém vyriešiť, skúste tento problém svojej polovičke predostrieť citlivejšie a výberom iných slov. Inak by ste totiž toho druhého mohli veľmi zraniť. 

#5 “Ako môžeš byť taký/á hlúpy/a?”

Je zrejmé, že ak svojmu partnerovi dokážete položiť takúto otázku, neľúbite ho. A v tom prípade oberáte o drahocenný čas nielen jeho, ale i seba a najlepšie bude, keď z takéhoto vzťahu odíde. Partneri by sa totiž navzájom mali rešpektovať a podporovať, nie si podkopávať svoju dôstojnosť. 

dailypositiveinfo
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov