Je citlivosť darom alebo prekliatím?

V okamihu, keď s ňou nadviažete puto, celá sa vám odovzdá. Spravila by pre vás čokoľvek. Bohužiaľ, je tou, ktorá je oklamaná, zranená a sklamaná najčastejšie. Citlivé dievčatá sú druhými často využívané a mnoho ľudí sa s ich krehkými emóciami rado zahráva. Toto je 5 dôvodov, prečo sú zo všetkých dievčat najčastejšie sklamané práve ony. 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Ľahko sa na niekoho naviažu

Flirtovanie nie je ich šálkou kávy. Na začiatku pre ne síce môže byť zaujímavé, no na muža, ktorý im tieto signály dáva, sa ľahko naviažu. Neuvedomujú si totiž, že nie každý to s ich citmi myslí úprimne a nechcú veriť tomu, že niekto si na nich len potrebuje poškrabkať svoje ego. Je pre ne jednoducho ťažké uveriť tomu, že nie každý má také úprimné city, ako ony.

#2 Na každom vidia len to dobré

Chceli by, aby bol svet lepším miestom. Práve preto sa na každom snažia vidieť len to dobré. Žiaľ, ľudia veľakrát dobrí nie sú. Predovšetkým vtedy, ak od vás už nič nepotrebujú. Pre iných ľudí je preto veľmi ľahké bez mihnutia oka zneužiť nevinnosť a dôveru citlivých dievčat.

pexels.com

#3 Veria v romantiku a v existenciu magického slovka “navždy”

Žiaľ, citlivé dievčatá veria v to, že láska dvoch ľudí sa môže premeniť na rozprávkový príbeh, v ktorom sa muž správa ako princ, ktorý bude svoju polovičku milovať navždy. Nečakajú veľké gestá, ako drahé dary či exotické dovolenky, oveľa väčšiu hodnotu má pre ne napríklad kytica ručne nazbieraných kvetov. Napriek tomu, že to s láskou myslia tak čisto a dobre, paradoxne to je dôvodom toho, prečo sú využité a sklamané najčastejšie. Miesto princa totiž veľmi často prichádza niekto iný.

#4 Je ľahké získať si ich dôveru

Ak od ľudí nečakáte nič, nesklamú vás. Ak od nich však očakávate priveľa, budete sklamaní – tak, ako citlivé dievčatá. Keďže ony samé sú dôveryhodné, očakávajú, že takí budú aj ostatní. Je ľahké získať si ich dôveru, no práve to ich robí takými zraniteľnými.

pexels.com

#5 Veria, že ľudia sa môžu zmeniť

Ak ich niekto sklame, väčšinou mu dajú aj druhú šancu. A potom aj tretiu, štvrtú, piatu… Nechcú totiž vidieť fakt, že ak vás niekto raz zradí, dať mu druhú šancu je ako dať druhý náboj niekomu, kto vás tým prvým netrafil. A na to žiaľ veľmi často doplácajú – či už zlomeným srdcom alebo sklamaním sa vo svojich najbližších.

Pozri aj: Vysoká citlivosť nemusí byť vždy príjemná. Týchto 19 znakov vám prezradí, že patríte k hypersenzitívnym ľuďom

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov