Tým, že ste s ním v kontakte, škodíte len sami sebe.

Hovorí sa, že krv nie je voda. Mnohí ľudia však veria, že práve spoločná krv je niečím, kvôli čomu musia členom svojej rodiny všetko tolerovať, odpúšťať a zakrývať si oči pred ich správaním. Takto to však nefunguje. Keď vás niekto psychicky ničí, niet najmenšieho dôvodu, prečo by mal naďalej zotrvávať vo vašom živote. A to ani vtedy, keď ide o vašu najbližšiu rodinu. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Tu je hneď 5 dôvodov, prečo je absolútne v poriadku dostať zo so svojho života toxického člena rodiny čím skôr.

#1 Nemôžete niekomu dovoliť, aby sa stal zdrojom vášho nešťastia

Nikto, ešte raz, naozaj nikto nemôže byť dôvodom toho, aby ste sa ráno budili so stiahnutým žalúdkom alebo aby vás počas dňa zožierala nervozita z toho, čo zas dotyčná osoba vyvedie. Máte právo byť šťastní a je priam vašou povinnosťou dostať zo svojho života všetkých ľudí, ktorí vám v tom bránia.

Photo by Quinten de Graaf on Unsplash

#2 Krv nemusí byť hustejšia ako voda

Áno, mala by byť. Ale nenechajte si tým ničiť svoj život. To, že je teraz moderné vešať si na steny obrazy s rôznymi nápismi o dôležitosti rodiny je síce pekné, ale neuverte kvôli tomu ilúzii, že každá z rodín s takouto “dekoráciou” je aj šťastná. Vaši priatelia sa k vám môžu veľakrát správať oveľa krajšie, než rodinní príslušníci. Nenechajte sa preto slovíčkom “rodina” citovo vydierať.

#3 Vaše mentálne zdravie je oveľa dôležitejšie, než niekoho zranené city

Dbať na city niekoho, kto vám je blízky je samozrejmé, avšak prihliadať na city niekoho, kto vás emocionálne vydiera alebo psychicky ničí je istým spôsobom “zvrátené”. Hľaďte v prvom rade na seba, každý sa musí so svojimi emóciami a pocitmi vyrovnať sám. Vy sa s nimi vyrovnáte prerušením kontaktov s energetickým upírom a ako sa s tým vyrovná on, to je už jeho vec. S najväčšou pravdepodobnosťou si nájde novú obeť skôr, než sa nazdáte.

#4 Nepotrebujete byť svedkami nekonečných drám

Je to smutné, ale žiaľ je to tak, že na tomto svete existuje dosť ľudí, ktorých napĺňa len jediná vec – zo všetkého spraviť čo najväčšiu drámu. Neustále sa potrebujú na všetko a na všetkých sťažovať, vyvolávajú konflikty, závidia, intrigujú… Nech vás má takýto človek akokoľvek rád (ak to vôbec dokáže), vedzte, že niekoho takéhoto vo svojom živote naozaj nepotrebujete.

Photo by Soragrit Wongsa on Unsplash

#5 Dajte konečne na prvé miesto seba

Nemôžete sa večne starať o iných. Žiaľ, (krutou) pravdou je, že nikdy sa nestanete nikoho prioritou. Možno na oko, ale určite nie naozaj. Nie je už len to dostatočný dôvod na to, aby ste sa stali prioritou sami pre seba? Začnite žiť podľa seba a uvidíte, že konečne zistíte, aké to je žiť skutočne šťastný život.

Pozri aj: Pomaly sa učím, že rodina nemá s rovnakou krvou nič spoločné. Priateľstvo veľakrát znamená viac

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov