…a iní zas nikdy nepochopia, že to naozaj nerobíte naschvál.

Meškáte často? Ak áno, je možné, že niektorí ľudia vás, teda nás, preto majú už poriadne v zuboch. Predsa len, je ťažké zvyknúť si na to, že “Už som na ceste” trvá niekedy aj 2 hodiny. Ale keď my to naozaj nerobíme naschvál…

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je teda 15 vecí, ktoré pochopia naozaj len ľudia, ktorí neustále meškajú

#1 Nerobíme to naschvál. Naozaj nie je naším cieľom, aby ste na nás neustále čakali. Neberte si to osobne. Naozaj.

#2 Time management je našou slabou stránkou. Chceme toho stihnúť toľko naraz a potom sa stáva, že nestíhame nič.

#3 Naši priatelia nám neveria. Vedia totiž, že veta: “Som tam o 10 minút” nadobúda nový význam, keď ju vyslovíme my.

#4 Snažíme sa byť presní. Vždy. Teda väčšinou. Ale keď nám do toho naozaj vždy niečo príde…

#5 Chceme vyzerať čo najlepšie. Radšej predsa budeme meškať a budeme vyzerať dobre, akoby sme mali prísť načas, no neupravení.

pexels.com

#6 Nechceme sa cítiť trápne. Pretože presne tak sa cítia ľudia, ktorí sú niekde prví. Poznáte to, na niekoho čakáte a aby ste nevyzerali hlúpo, vytiahnite si mobil a niekomu, kto je práve online, napíšete niečo v zmysle: “Ahoj, viem, že sme sa nevideli už od strednej, ale ako sa máš? Och, vlastne už nič, už prišiel ten, na koho čakám. Maj sa!”

#7 Budíky sú absolútne neefektívnym riešením. Každé zvonenie sa dá predsa odložiť o 5, 10 či dokonca 15 minút, a to nespočetne veľakrát za sebou. Načo to je potom dobré?

#8 Ľudia sa nás snažia oklamať. Keď sa napríklad s niekým máme stretnúť o siedmej, povedia nám, že sa stretneme o šiestej. Funguje to, ale len tak jeden alebo dvakrát – pokiaľ na to neprídeme.

#9 Keď niekam prídeme načas, každého neuveriteľne prekvapíme a ľudia sa nás pýtajú, či je všetko v poriadku.

#10 Ak sa nám z času na čas podarí všetko vyrátať a stihnúť tak, aby sme prišli načas, je na 101% isté, že niekde na ceste bude nejaká nehoda.

pexels.com

#11 Nikdy nám nepíšte, že prídete neskôr. Ak napíšete, že budete polhodinu meškať, začneme robiť niečo, čo potrvá minimálne 2 hodiny.

#12 Na naše meškanie máme hromadu výhovoriek. A niektoré sú dosť dôveryhodné. Samozrejme, nemôžeme ich takto verejne prezrádzať.

#13 Keď ide o veľa, dokážeme byť presní. Na minútu presní. Naozaj. Problém je, že naše posudzovacie kritériá na to, kedy ide o veľa, sú veľmi prísne.

#14 I keď… presnosť pre nás znamená niečo iné, ako pre vás. Ak niekde máme byť na 19:00 a my prídeme 19:15, veríme tomu, že sme úplne presní. Žijeme v inom svete, ako vy.

#15 Sme veľmi ohľaduplní. Ak niekedy na stretnutie s nami budete meškať, pravdepodobne si to ani nevšimneme. Stále totiž ešte budeme doma – vešať bielizeň, upravovať si účes či hľadať kľúče od auta.

Pozri aj: 5 príznakov syndrómu ADHD, ktoré potajme ničia život každému, kto ním trpí

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov