Foto: Photo by Kat J on Unsplash

Museli ste sa s mamou či s otcom rozlúčiť oveľa skôr, než je zvyčajné?

Je úplne pochopiteľné, že takáto rana toho v človeku zmení naozaj veľa. A navždy. Nad mnohými vecami premýšľate úplne inak než väčšina ľudí a úplne iné je aj usporiadanie vašich priorít. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak ste si aj vy v mladom veku museli prejsť smrťou jedného z rodičov, týchto 12 vecí vám bude dôverne známych. Skvele ich popísal portál Inspire More.

#1 Mnoho starších vám bude hovoriť, že presne vedia, ako sa cítite, pretože aj im nedávno zomrel jeden z rodičov. Pravda je však taká, že nevedia. Smrť rodiča je extrémne bolestivá v každom veku. Keď ho však stratíte priskoro, nebude na vašej stužkovej, nezablahoželá vám k maturitám, nebude na vašich promóciách, na vašej svadbe a ani pri narodení vášho dieťaťa. A to naozaj zabolí. 

#2 Ľudia vám budú hovoriť frázy typu “Veď je už na lepšom mieste” alebo “Aspoň sa už netrápi”, neuvedomujúci si, aké je to nevhodné. 

#3 Budete nenávidieť, keď sa niekto bude sťažovať na svojich rodičov. Viete totiž, že ani len netuší, ako by mal byť rád, že ich vôbec má. 

#4 Uvidíte, na koho sa môžete spoľahnúť. Takáto tragédia totiž z vášho života vyselektuje množstvo falošných ľudí a ostanú pri vás naozaj len tí, ktorým na vás úprimne záleží. 

#5 Žiadne sviatky už nebudú ako predtým. Navždy vám už v rodine bude chýbať niekto, kto robil tie sviatky špeciálnymi. Najhoršie pritom budú, samozrejme, Vianoce. 

#6 Vzťahy s vašimi blízkymi priateľmi či s rodinou sa však prehĺbia. Nájdete v nich silu, ktorá bude zdrojom vašej energie na to, aby ste pokračovali ďalej a aj keď je to náročné, aby ste sa cez tú bolesť nejak skúsili preniesť. 

Photo by Xan Griffin on Unsplash

#7 Stanete sa tak trochu paranoidní a od života už budete očakávať len to najhoršie. Ukázal vám totiž, že o najmilovanejšiu osobu sa dá prísť za jediný okamih a vtedy, keď to čakáte najmenej. 

#8 Ľuďom, na ktorých vám záleží, dávate všetko. A rovnako je to potom neskôr aj vo vzťahoch. Partnera si chcete držať čo najbližšie pri sebe, pretože sa obávate jeho straty. Niektorí to však môžu vnímať tak, že ich vo vzťahu dusíte. 

#9 Slová si vyberáte oveľa opatrnejšie, pretože viete, že kedykoľvek môžu byť tie posledné. A aj keď sa s niekým pohádate, chcete sa udobriť čo najrýchlejšie. 

#10 Svoj čas nestrácate na veci, ktoré nie sú dôležité. Viete totiž, že náš čas na tejto Zemi je vymedzený a preto s ním treba naložiť najlepšie, ako vieme.

#11 Ste silnejší, než ktokoľvek iný. Každý, kto sa musí cez túto skúsenosť preniesť, je obrovským bojovníkom, a v živote zvládne naozaj čokoľvek. 

#12 Nikoho vo svojom živote už neberiete ako samozrejmosť. Ľudí vo svojom okolí si vážite a dávate im to najavo. Veľmi dobre totiž viete, že ten, kto tu dnes je, tu už zajtra byť nemusí. 

inspiremore
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov