Teda, aspoň dúfame.

Žiaden vzťah nie je jednoduchý. Každý z nás však chce, aby sme sa v ňom cítili čo najlepšie, najistejšie a čo je najdôležitejšie – aby sme sa v ňom cítili byť milovaní. Je však všeobecne známe, že muži i ženy majú na vzťahy mierne odlišné názory…

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je 10 vecí, ktoré by vo vzťahu nestrpela (takmer) žiadna žena.

#1 Ospravedlnenia. Nikto nie je neomylný a samozrejme, dokázať sa ospravedlniť je nesmierne dôležité. Ak sa však muž musí za niečo ospravedlňovať každý deň, v poriadku to určite nie je.

#2 Nepredvídateľnosť. Ak muž mení spoločné plány alebo svoje nálady z minúty na minútu, neustojí to pravdepodobne žiadna. Ženy potrebujú stabilitu a istotu.

#3 Opovrhovanie. Žiaľ, sú aj muži, ktorí si zo svojich partneriek robia rohožku. V takomto vzťahu by však určite žiadna žena zotrvávať nemala.

unsplash.com

#4 Nadmerná kontrola. Každý z nás predsa potrebuje dostatok osobného priestoru. Človek by sa vo vzťahu nemal cítiť ako v klietke (ani keby mala byť rovno zlatá).

#5 Klamstvá. Tie do žiadneho úprimného vzťahu v žiadnom prípade nepatria. Aj keď tomu muži stále akosi nechcú veriť, asi každá žena viac ocení bolestivú pravdu, než milosrdnú lož.

#6 Nevera. Tak tá do zdravého vzťahu nepatrí už vôbec. Bodka. Nehovoriac o tom, že ak sa jej niekto dopustí raz, s najväčšou pravdepodobnosťou to spraví aj druhýkrát.

#7 Nedostatok podpory. Žena potrebuje cítiť, že nie je len gazdiná, partnerka alebo matka. Každá žena je totiž aj niečo oveľa viac.

unsplash.com

#8 Manipulácia. Narcisti, egoisti či sociopati – niektoré ženy sú priam magnetom na takýto tip osobnosti. Títo ľudia si veľakrát hľadajú ľahkú obeť – stačí byť príliš dôverčivou či citlivou. Žiadna forma manipulácie však vo vzťahu nemá čo hľadať.

#9 Emocionálne či fyzické týranie. Obe sú rovnako hrozné a predsa sa vyskytujú v toľkých vzťahoch. Ak na vás partner neustále kričí, snaží sa vás ponížiť alebo vás dokonca čo i len udrie, pozbierajte zvyšky odvahy, guráže a súdnosti a okamžite takýto vzťah ukončite.

#10 Žiarlivosť. Ak sa s partnerom zhodnete na tom, že v istej miere je vo vzťahu v poriadku, je to vaša vzájomná dohoda, no pozor, aby išlo naozaj len o zdravú mieru. Hranica býva totiž v tomto prípade naozaj veľmi tenká.

Pozri aj: Jeden z najväčších mýtov o vzťahoch bol (konečne) vyvrátený. Verili ste mu doteraz aj vy?

culturehook
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov