Najlepšie spravíte, ak si ich dáte ešte dnes.

Sami sebe dávame denne, mesačne či ročne obrovské množstvo sľubov. Koľko z nich sa nám však podarí dodržať? Neklamme si a priznajme, že určite nie ani len polovicu. Ak by ste si mali dať do konca svojho života už len 10 sľubov, ktoré by ste však mali za každú cenu dodržať, nech sú to presne tieto.

Článok pokračuje pod videom ↓

Dajte si týchto 10 sľubov ešte dnes a sledujte, ako sa váš život začne meniť. 

#1 Nedovolím, aby si zo mňa moja minulosť spravila rukojemníka

Čo bolo, to bolo. A nech to bolo akékoľvek, nemusí byť pravidlom, že minulosť definuje našu budúcnosť. Ľudia a okolnosti sa môžu meniť, zabudnite preto na to, čo bolo a žite tým, čo je teraz. 

#2 Svoj život držím pevne vo svojich rukách

Je samozrejmé, že úplne všetko si nedokážeme naplánovať nikdy, pretože život je nevyspytateľný. Majte však pevne stanovené svoje ciele i hodnoty a nasledujte ich. Len vtedy budete môcť povedať, že svoj život držíte pevne vo svojich rukách. 

#3 Dovolím svojmu srdcu robiť niektoré rozhodnutia

Rozum a srdce by mali byť v rovnováhe. Niektorí ľudia sa však rozhodujú striktne len racionálne, čo je však veľakrát na škodu. Neurobte rovnakú chybu a keď cítite, že by ste sa mali riadiť svojím srdcom, spravte to. 

Photo by Francisco Moreno on Unsplash

#4 Budem žiť autentický život

Vo svete plnom kopírovania a pretvárky je to jedno z najťažších životných rozhodnutí, avšak vedzte, že stojí zato. Žite svoj život podľa seba a nie podľa iných. 

#5 Hodím za hlavu vzťahy, ktoré nestoja za to

Či už ide o partnera, rodiča, vzdialenejšiu rodinu, kolegu či priateľku – pokiaľ vám títo ľudia ubližujú, verte, že vo svojom živote ich nepotrebujete. Naučte sa odstrihávať “pupočné šnúry” a odpútajte sa od ľudí, ktorí vám viac berú než dávajú. 

#6 Svoj život budem brať ako dar

To, že sa ráno zobudíme a nič vážne nám nie je, berieme veľakrát ako samozrejmosť. Stačí sa však lepšie pozrieť okolo seba a pochopíte, že samozrejmosť to ani zďaleka nie je. Život a zdravie sú darmi, ktoré si musíme nadovšetko vážiť. 

#7 Nedovolím, aby mi čokoľvek pokazilo náladu

Denne musíme čeliť viacerým problémom. Niektoré sú úplnými banalitami, iné sú závažnejšie, aj o tom je však život. Je to neustále striedanie sa tých krásnych chvíľ s tými horšími. Nič však nestojí za to, aby vám to vzalo úsmev. 

Photo by Oleg Magni from Pexels

#8 Objavím svoj talent a niekomu ním spravím radosť

Možno ním zmeníte svet, možno ním zmeníte život sebe a možno ním spravíte radosť niekomu inému. Pravdou však je, že takmer každý človek má na niečo talent. Objavte ten svoj a spravte všetko preto, aby ste ho mohli rozvíjať. 

#9 Zbúram hranice svojej komfortnej zóny

Nech to znie ako akokoľvek veľké klišé, pravdou je, že život vo svojej komfortnej zóne síce je pre mnohých pohodlný, avšak nečaká vás v ňom žiaden úspech, žiadne dobrodružstvo a nič, čo by stálo za to.Opustite hranice svojej komfortnej zóny a začnite svoj život žiť, nie ho len prežívať. 

#10 Každým dňom sa budem zlepšovať v tom, čo milujem

Či už je to písanie, kreslenie, varenie či čokoľvek iné, dajte si sľub, že každý deň sa v tom zdokonalíte. Sledujte rôzne kurzy, videonávody, čítajte knihy, časopisy, počúvajte názory ľudí. Ten pocit zadosťučinenia, keď sa stanete expertom v oblasti, ktorú milujete, naozaj stojí za to. 

Pozri aj: Trápi vás, čo si o vás myslí okolie? Pomôže vám, ak si uvedomíte túto krutú, no pravdivú vec

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov