Niekedy vám na odhalenie osobnosti človeka stačí naozaj len pár minút…

Určite sa vám to už niekedy stalo. Venovali ste množstvo svojej energie, lásky a času niekomu, o kom ste potom zistili, že zato vôbec nestál. Bez ohľadu na to, či išlo o dni, tyždne, mesiace či roky, platí jedno: nepodarilo sa vám ho správne odhadnúť. Možno ste prehliadli nasledovné 4 veci, ktoré môžeme nazvať aj tzv. “jemnými stopami charakteru”. Prečo jemnými? Pretože ide naozaj o maličkosti, ktoré veľakrát našej pozornosti uniknú. Ak sa na ne však zameriate, všetky kúsky skladačky vám vytvoria jeden celok, na základe ktorého budete môcť povedať, či máte dočinenia s “dobrým” alebo “zlým” človekom.

Článok pokračuje pod videom ↓

Sledujte, ako sa správa k svojmu partnerovi

…samozrejme, paradoxne najnáročnejšie je to v prípade, ak ste tým partnerom vy. Na tento bod sa môžete zamerať skôr napríklad u vašich priateľov, obchodných partnerov či rodinných príslušníkov.

Tento prvý diel skladačky pozostávajúcej zo 4 kúskov je však veľmi dôležitý. Ako sa daný človek správa k svojmu partnerovi? Ak ide o muža, nespráva sa k svojej partnerke arogantne? Ak ide o ženu, nesnaží sa svojho partnera za každú cenu zosmiešniť?

Ak vám na ich vzťahu niečo “nehrá”, samozrejme to nie je dôvod na odsúdenie danej osoby. Príčinu ich prípadných partnerských problémov predsa nepoznáte. Ide však o to, že ak sa niekto správa povýšenecky, arogantne či nezdvorilo voči osobe, ktorá by mu mala byť najbližšia, je otázne, ako sa bude správať k vám…

unsplash.com

Sledujte, ako sa správa k svojim deťom

Ak má osoba, ktorú sa práve snažíte “prekuknúť” deti, jej správanie sa voči nim pre vás môže byť skvelou indíciou.

Rozpráva sa s nimi priateľsky a berie ich viac-menej ako rovnocenných partnerov? Je na svoje deti až priveľmi prísna? Alebo im, naopak, dovolí, aby jej skákali po hlave? Vo všeobecnosti totiž platí, že ak si niekto nedokáže “upratať” doma, nebude to schopný spraviť ani v iných oblastiach.

Ak však vidíte, že daná osoba je svojimi deťmi rešpektovaná, no zároveň z ich vzťahu cítite pravú a pevnú lásku, môže to byť znakom toho, že ste natrafili na skutočne “správneho” človeka.

Sledujte, ako sa správa k iným ľuďom

O človeku vám vie nesmierne veľa napovedať to, ako sa správa napríklad k predavačom k obchode či k čašníkom v reštaurácii.

Dáva im najavo svoju nadradenosť? Je nepríjemne arogantný, povýšenecký a myslí si, že je stredobodom vesmíru? Alebo sa, práve naopak, ku každému správa s pokorou a slušne?

Práve pokora je totiž kľúčovou vlastnosťou, ktorá by nemala chýbať žiadnemu “dobrému” človeku. Ak má niekto potrebu zdvíhať si sebavedomie pri ľuďoch, o ktorých si myslí, že sú niečo “menej” ako on, mali by ste vziať nohy na plecia – či už ide o súkromnú alebo pracovnú oblasť.

pixabay.com

Sledujte, ako sa správa k svojim nepriateľom

Je to už jednoducho raz tak – každý má niekoho, s kým sa práve “nemusí” (to, že si to človek nechce priznať neznamená, že v jeho okolí nikto taký nie je).

To, ako sa k svojim nepriateľom správame o nás však prezrádza viac, než by sme si možno mysleli. Samozrejme, mnohí volia taktiku “boja” či “podrezaného jazyka”. Je to však podľa vás potrebné? Nie je oveľa lepšie a šľachetnejšie ovládnuť sa? Predsa len, staré známe: “Múdrejší ustúpi,” sa nehovorí len tak.

Určite totiž môžete viac dôverovať človeku, ktorý dokáže ovládnuť aj svoje negatívne emócie než tomu, ktorý sa nedokáže ovládať vôbec.

Pozri aj: „Prestaňte myslieť pozitívne.“ Táto rada vás určite prekvapí, no prečítajte si, prečo má cenu zlata

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov