Foto: pixabay.com

Nestojí len za teóriou relativity...

To, že E = mc², ste už určite počuli. Čomu sa však rovná šťastie a ako ho môžeme nájsť? Odpoveď nám dáva prekvapivo samotný autor teórie relativity – Albert Einstein. 

Článok pokračuje pod videom ↓

24. októbra v roku 2017 sa v jednej aukcii podarilo jednu veľmi stručnú poznámku napísanú na zdrape papiera vydražiť za neuveriteľných 1,56 milióna dolárov. Pýtate sa prečo? Odpoveď je jednoduchá – jej autorom bol sám Albert Einstein a išlo o jeho “teóriu šťastia”. Viac o nej prezradil portál Curiosity.

Tá pozostávala z 2 viet a zaujímavé sú nielen ony, ale aj príbeh, ktorý sa za nimi ukrýva. Písal sa rok 1922, keď Albert Einstein pricestoval do hotela Imperial v Tokiu kvôli jednej svojej prednáške. Len pár dní predtým sa dozvedel, že získal Nobelovu cenu.

Zamestnanec hotela prišiel v jeden deň za Einsteinom, aby mu odovzdal jednu správu, ten však nemal žiadne drobné, aby ho odmenil. Aby muža nenechal odísť naprázdno, na hlavičkový papier hotela napísal dve poznámky a odovzdal mu ich so slovami: “Ak budete mať šťastie, tieto poznámky budú mat raz oveľa väčšiu hodnotu ako sprepitné, ktoré by som vám dal.” 

Ako sa ukázalo, Einstein sa opäť nemýlil…

Ak vás zaujíma, aká bola jeho “teória šťastia”, a čo bolo na papieri napísané, boli to tieto 2 vety: 

„Pokojný a skromný život prináša viac šťastia ako snaha o úspech v kombinácii s neustálym nepokojom.“ 

„Kde je vôľa, tam je aj cesta.“ 

Ako teda môžete vidieť, nejde možno o nič, s čím by ste sa doteraz nestretli. Na mieste je však otázka, koľkí z nás sa tým skutočne riadia… V každom prípade, možno práve táto “teória šťastia” vás motivuje zmeniť svoj život k lepšiemu a do nového desaťročia vstúpiť s novými hodnotami a novým prístupom. 

curiosity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov