Potrebujete zresetovať svoju myseľ? Čítajte ďalej.

Sú dni či obdobia, kedy toho máme naozaj vyše hlavy. Termíny horia, v práci nič nevychádza, rodina je podráždená a partner či priatelia práve nemajú čas. Čo v takejto situácii robiť?

Článok pokračuje pod videom ↓

Podľa vedcov pomáha jedna veľmi jednoduchá vec. Pýtate sa, čo to je? Odpoveďou je:

Sadnite si pod svetlo modrej farby.

Áno, skutočne sa dokázalo, že modré svetlo pomôže vašim “nervom” zregenerovať sa až 3x rýchlejšie, než svetlo akejkoľvek inej farby.

Ako totiž vieme, liečba svetlom je obľúbenou a často využívanou metódou, ktorá ľudí pomáha zbavovať stresu, no využíva sa napríklad aj pri liečbe depresie či úzkosti. Ako sa však ukázalo, ani zďaleka nie je jedno, akej je svetlo farby.

pexels.com

Dokázalo sa totiž, že zatiaľčo biele svetlo začínalo na uvoľňovanie napätie účinkovať za cca 3,5 minúty, modré svetlo začínalo zaberať už za 1,1 minúty. Podobné zistenia potvrdilo viacero rôznych štúdií, takže o nejde o zanedbateľný fakt.

Čo teda robiť v prípade, ak je toho na vás naozaj veľa a vy neviete, ako ďalej? Skúste využiť práve liečbu modrým svetlom, po ktorej siaha čoraz viac ľudí. Za pokus predsa nič nedáte a uvidíte, že jej účinky sú naozaj skvelé.

Pozri aj: 72-hodinová kabína: Švédi prišli s originálnym konceptom, ktorý má pomôcť extrémne vystresovaným ľuďom. Liečiť sa budú v lone prírody

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov