Návod na randenie neexistuje, každý si teda v tomto musí poradiť najlepšie, ako vie.

Kedysi to bolo celkom odlišné, chlapci dvorili dievčatám, páry si navzájom dávali drobné darčeky, ako napríklad kvetiny či pár slov napísaných ručne na papieri. Časy sa však menia a dnes prevláda doba rýchleho zoznámenia a randenia, ktoré nie vždy spĺňa naše predstavy. Napríklad, keď nás partner z nejakého dôvodu ukrýva.

Článok pokračuje pod videom ↓

Predstavte si, že ste s partnerom spolu už nejaký ten čas, napríklad rok alebo dva a vy ste stále nevideli žiadneho z jeho priateľov a ešte ste nestretli jeho rodinu. Síce o nich hovorí, no nejak neprichádza reč na to, že by vás mal v pláne s nimi zoznámiť. S vašimi priateľmi ide von rád kedykoľvek, s tými svojimi vás však nikdy von nevolá.

Na sociálnych sieťach nemáte žiadne spoločné fotky, pretože z každej spoločnej akcie pridá vaša polovička len tie, na ktorých je osamote, prípadne s vašimi priateľmi alebo s vašou mačkou. Aj keď je pravda, že nie každý žije svoj život na sociálnych sieťach, čo úplne chápeme, predsa len je zvláštne, ak ste spolu roky, ale nemáte spoločných známych. Tomuto novodobému fenoménu hovoríme „stashing“, čo môžeme z angličtiny preložiť ako „ukrývanie“.

unsplash.com

Dôvodov, prečo sa váš partner vedome či podvedome rozhodne pre „stashing“, môže byť mnoho. Vo veľkej väčšine prípadov to však znamená, že si partner vami nie je istý a nechce, aby sa vaše životy príliš preplietli. Čím menej známych o vás vie, tým menej bude vysvetľovania, ak by sa niečo stalo. Okrem toho, môže si nechať pootvorené zadné vrátka a v prípade, ak by mu to už viac nevyhovovalo, ľahko môže prekĺznuť do iného vzťahu.

Nemusí sa však za tým ukrývať rozchod ani nevera. V predchádzajúcom vzťahu možno partner zažil nepríjemnú skúsenosť a nechce, aby sa opakovala. Možno je len opatrný a bojí sa, ako by to celé dopadlo, keby ste sa príliš spriatelili s jeho rodinou a napokon by vám to nevyšlo. Predstavte si, aké by bolo nepríjemné, keby ste chodili so svojím spolužiakom, napokon však prídete na to, že vám to neklape. Celá trieda vie, že vám to nevyšlo a nevedia, ako sa k vám teraz správať, s kým sa zhovárať a o čom. Aj keď vy by ste možno najradšej usporiadali spoločný rodinný večierok, váš partner je možno jednoducho príliš opatrný a má strach.

unsplash.com

Ľudské správanie sa nedá jednoducho vysvetliť. Rovnako je to aj v prípade stashingu. Ak máte dojem, že niečo nie je v poriadku, nepanikárte. Radšej sa s partnerom o všetkom otvorene pozhovárajte a pokúste sa situáciu vyriešiť spoločne.

Pozri aj: Staromódne randenie malo svoje čaro. Týchto 12 krásnych zvykov by sme mali vrátiť späť

thesun, metro
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov