Foto: DeMorris Byrd on Unsplash

Naozaj nemáte čo ľutovať…

Rok 2019 sa chýli ku koncu a skôč či neskôr sa asi nikto z nás nevyhne jeho rekapitulovaniu. Budeme premýšľať o tom, čo sa nám podarilo, čo sa nám nepodarilo, čo by sme spravili inak, a samozrejme si spomenieme aj na veci, ktoré ľutujeme. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Niekedy je však takýto typ myšlienok úplne zbytočný a len nás oberá o energiu. Pri niektorých veciach totiž naozaj nemáte čo ľutovať a nemali by ste na seba byť takí tvrdí. Portál Thought Catalog zosumarizoval, že ide konkrétne o týchto 6 prípadov.

#1 Že ste sa zamilovali do nesprávnej osoby

Možno si pripadáte hlúpo, že ste verili tomu, že jej záujem je úprimný. Možno sa cítite byť využití či ponížení. Za to však vôbec nemôžete. Niektorí ľudia sú majstrami manipulácie a jediní, kto by mal mať výčitky svedomia, sú oni…

#2 Že máte prácu, ktorú nenávidíte

Samozrejme, že každý by najradšej robil to, čo ho baví a napĺňa. Niekedy sa však treba aspoň dočasne obetovať “vyšším cieľom” a hľadieť na zárobok. Ak teraz nerobíte to, čo vás baví, neznamená to, že to nebudete robiť takto o rok či hoci aj skôr. 

#3 Že ste si dopriali viac oddychu než zvyčajne

Keď si vaše telo či vaša myseľ pýtali viac oddychu, určite to malo nejaký svoj dôvod. Ak by ste si ho nedopriali, možno by ste už o takomto čase bojovali s vyhorením, s úzkosťou či s depresiou. A to zato predsa určite nestojí…

Photo by Lisa Fotios from Pexels

#4 Že ste sa vyspali s nesprávnou osobou

Samozrejme to nie je vôbec nič príjemné, no stať sa to žiaľ môže komukoľvek. Nie je to však dôvod na to, aby ste sa cítili zahanbene alebo aby ste sa hnevali sami na seba. Odhadnúť niektorých ľudí je prakticky nemožné a nie pri každom sa vám to musí podariť. Prešiel si tým takmer každý. 

#5 Že ste zo svojho života odstrihli toxických ľudí

Ak vám vzťah s niekým ubližuje, to najlepšie, čo môžete spraviť, je ukončiť ho – a to bez ohľadu na to, či ide o vášho partnera, priateľa, kolegu či hoci aj rodinu. Vo vašom živote nie je miesto pre toxických ľudí a ak ste s niekým takýmto pretrhli kontakt, nemáte si čo vyčítať – práve naopak. 

#6 Neľutujte svoju zraniteľnosť

Možno ľutujete aj to, že niektorým ľuďom ste dali až príliš najavo, ako veľmi vám ublížili. Opäť – mali by sa hanbiť oni, nie vy. Nie je vôbec nič zlé na tom dať najavo svoje emócie a pocity. 

#7 Neľutujte vaše zlyhania

Z každého jedného si môžete vziať ponaučenie, ktoré vás môže posunúť o míle ďalej. Musíte k nim však zaujať správny postoj. V žiadnom prípade ich neľutujte, práve naopak. Berte ich ako cenné lekcie. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov