Foto: youtube.com (screen)

Reklama nemusí byť vtieravá a nudná.

Možno aj vy patríte k ľuďom, ktorí pri reklame jednoducho prepínajú kanál. Väčšina dnešných reklám je totiž nudná, vtieravá a nemá žiadne hlbšie posolstvo, čo vie byť poriadne otravné. Dá sa to však robiť aj inak. Presvedčí vás o tom týchto 6 krátkych reklám, ktoré vás naozaj prinútia zamyslieť sa alebo vás skutočne dojmú.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ktorá vás osloví najviac?

#1 Navždy dieťaťom

IKEA je známa aj svojím prepracovaným, priam až dokonalým marketingom. Výnimkou nie je ani táto reklama pre francúzsky trh. Nakoniec, posúďte sami. 

#2 Vážme si každú minútu

Poisťovňa z Južnej Afriky stavila na video o “klasickej” matke, ktorá je zasypaná hromadou domácich prác, na ktoré sama nestačí. Jej syn preto príde na spôsob, ako jej pomôcť – a dôvod, pre ktorý tak spraví, je naozaj dojímavý. 

#3 Nečakané priateľstvo

Táto filipínska telekomunikačná spoločnosť je známa tým, že namiesto prvoplánovej reklamy na svoje produkty tvorí dojemné videá, ktoré ľudí nútia premýšľať nad tým, v akej dobe žijeme. Inak tomu nie je ani v prípade tohto spotu, v ktorom uvidíte starčeka, ktorý našiel psíka a rozhodol sa oň postarať. Zistenie, že psík však niekomu patrí, mu zmení celý život…

#4 Dojímavé rande

Zdá sa, že Filipínci to s reklamou skutočne vedia. Presvedčí vás o tom aj táto reklama na cateringovú spoločnosť, v ktorej malý chlapec pozve svoju mamu na veľmi nezvyčajné rande. 

#5 Dajte dobro a dobro dostanete

Reklamný spot tejto singapurskej dobrovoľníckej organizácie ste už s najväčšou pravdepodobnosťou videli – ide totiž o jednu z najpopulárnejších a najvirálnejších reklám na svete. 

#6 Zasnežené Vianoce

Za srdce vás chytí aj táto reklama jedného z estónskych operátorov. Zobrazuje krásny vzťah dvoch súrodencov, ktorí nemohli byť spolu. Keď sa starší brat vráti domov, prekvapenie, ktoré mu prichystala jeho malá sestra, ho príjemne prekvapí. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov