Výsledok vás možno prekvapí.

…a možno ani nie. Napriek tomu však ide o naozaj zaujímavý výskum – už roky, ak nie desaťročia, sa predsa v spoločnosti stretávame s tvrdením, že drahé a nablýskané auto je pre muža len prostriedok, ktorým si niečo (čokoľvek) kompenzuje. Ako to však je v skutočnosti? Nový výskum prišiel na tieto zistenia. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako sa ukázalo, skutočne je pravdou, že mužov s takýmito autami považuje okolie za tých, ktorí vyhľadávajú krátkodobé vzťahy, prípadne iba vzťahy na jednu noc.

Zároveň sa však zistilo, že ženy, ktoré presne o takýto typ vzťahu stoja, považujú mužov s peknými a drahými autami za atraktívnejších, než tých s lacnejším autom.

S nadsádzkou by sa teda dalo povedať, že v tomto prípade dochádza k akémusi “súladu” – ak si muž kupuje takéto auto s cieľom zaujať opačné pohlavie, tejto pozornosti sa mu skutočne dostáva, a to presne od typu žien, na ktoré “cieli”.

Ako sa však výskumníkom podarilo dokázať, problém môže nastať v prípade, že muž si takéto auto kúpi naozaj len preto, že sa mu páči – bez akýchkoľvek “vedľajších úmyslov“.

pexels.com

Vysvetlenie podáva jeden zo spoluautorov štúdie, Dr. Daniel Kruger: “Participanti nášho výskumu sa jasne zhodli v tom, že muži, ktorí investujú do materiálnych vecí, vzbudzujú dojem ľudí, ktorí majú záujem len o krátkodobé sexuálne vzťahy. Naopak, muži investujúci do praktických vecí alebo do podnikania pôsobia ako tí, ktorí preferujú vážny a dlhodobý vzťah.”

Na základe uvedených tvrdení teda nemožno potvrdiť, že muži by si autami niečo kompenzovali. Opierajúc sa o výsledky tejto štúdie, v niektorých prípadoch môže ísť len o spôsob, ako sa pred ženami viac zviditeľniť.

Vedci sa v rovnakom výskume zamerali aj na zodpovedanie ďalšej kontroverznej otázky. Pozreli sa totiž tiež na to, či sa materiálnymi vecami chvália radšej muži alebo ženy. S výsledkom pravdepodobne mnohí nebudú súhlasiť, no výskum ukázal, že materiálnym bohatstvom sa radšej pochvália muži.

Čo hovoríte na výsledky tohto výskumu? Súhlasíte s nimi alebo vaša skúsenosť hovorí niečo iné?

Pozri aj: Ako docieliť, aby sa do vás niekto zamiloval? Pomôže vám týchto 15 vedecky overených trikov

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov