Foto: pixabay.com

Robíte niekedy tieto gestá?

Ak áno, určite by ste ich mali nahradiť nejakými vhodnejšími prejavmi reči tela. Ako totiž vieme, práve ona vie toho o nás veľakrát povedať viac, než naše slová. A tieto gestá nielenže nevyzerajú dobre, ale ešte vám aj uberajú ako na atraktivite, tak aj na serióznosti.

Článok pokračuje pod videom ↓

O ktoré gestá teda ide?

Ruky za chrbtom

Ak si založíte ruky za chrbát a jednou rukou si chytíte predlaktie tej druhej, svojmu okoliu tým hovoríte, že ste buď rozladení alebo nahnevaní. Čím vyššie si ruku chytíte (napríklad na lakti alebo dokonca až na ramene), tým nespokojnejší sa ľuďom budete zdať.

Státie s prekríženými členkami

Takto stoja ľudia, ktorí sami neveria tomu, čo hovoria. Ak k takémuto postoju pridáte ešte ruky založené vo vačkoch, stratíte tým všetku serióznosť.

Ruka zakrývajúca ústa

Možno si niekedy rukou nevedomky prikryjete ústa, no ľudia si v tom momente pravdepodobne začnú myslieť, že pred nimi niečo skrývate. Svojich úst sa pri rozprávaní tiež veľmi často dotýkajú ľudia, ktorí klamú.

pixabay.com

Prekrížené prsty na rukách

Ak ruky zopnete a prekrížite si pritom prsty, ľuďom tým dávate najavo, že ste sa pred nimi uzavreli a v podstate vás nezaujíma žiaden ich názor.

Zhrbený postoj

Nesprávne držanie tela neškodí len vášmu zdraviu, ale rovnako aj vašej psychike. Zhrbení ľudia pôsobia bezmocne, nesebavedomo a nespokojne. Vždy teda vystrite chrbát a vypnite hruď – uvidíte, že budete vyzerať oveľa lepšie.

Ruky vbok

Aj keď je pravda, že takto môžeme stáť len preto, že nám to je pohodlné a nie preto, že by sme chceli vyjadriť svoj agresívny postoj, pravdou je, že na ľudí takýto postoj nepôsobí dobre.

pixabay.com

Zovreté päste

Tie zas odhaľujú skryté napätie a strach. Platí tiež, že čím vyššie človek zaťatú päsť zdvíha, tým viac je napätý.

Ukazovanie prstom

Či už to spravíte chtiac alebo nechtiac, určite budete súhlasiť s tým, že ide o veľmi nevhodné gesto. V akejkoľvek situácii sa mu preto určite vyhýbajte.

Ktoré gesto dokáže pri komunikácii najviac vytočiť vás?

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov