Nejeden človek si myslí, že kulty sú záležitosťou konšpirátorov.

Kulty sú však súčasťou ľudstva, existovali vždy a niektoré z nich sa dokonca stali legendami. Jeden z takých kultov má názov Rád deviatich uhlov. Ide o skupinu anarchistov, ktorí vyznávajú myšlienky neonacizmu, no neštítili sa ani vrážd a ľudských obetí.

Článok pokračuje pod videom ↓

Pôvod

Rád deviatich uhlov, teda Order of Nine Angles (ONA), založil v Británii muž menom Anton Lang. Išlo o zlepenec rôznych okultistických skupín, ktoré v tých časoch vznikali. Lang dlhý čas cestoval po svete a vzdelával sa v oblasti náboženstiev a jazykov. Okolo roku 1970 ho však zlákala temná strana a Lang sa rozhodol páchať zločiny. V roku 1980 začal rád publikovať články, v ktorých tvrdil, že ich cieľom je oživenie keltského pohanstva. Svoje učenie napokon spísali v knihe The Black Book of Satan.

David Myatt

Myatt sa narodil v Tanzánii a už od útleho veku sa venoval bojovým umeniam. Zaujímal sa taktiež aj o náboženstvá, fascinovali ho napríklad budhizmus a islam. Napokon sa z neho stal politický aktivista. Po čase sa pripojil ku skupine na čele s Colinom Jordanom, ktorý veril, že Británia by mala byť očistená od všetkých prisťahovalcov a Židia by sa mali vrátiť do Izraela. Myatt sa dokonca stal Jordanovým ochrancom.

V roku 1974 sa Myatt rozhodol, že sa osamostatní a vytvoril neonacistické hnutie s názvom National Democratic Freedom Movement. Čoskoro spoznal členov ONA a prijal myšlienku, že kresťanstvo je náboženstvom otrokov. V roku 1998 konvertoval na islam, neopúšťal však myšlienku neonacizmu.

Pravica

Vďaka politickým aktivistom sa vplyv ONA čoskoro rozšíril aj mimo územie Británie do celej Európy. Ku kultu sa pridal napríklad aj francúzsky novinár Christian Bouchet. Ten neskôr v roku 1991 založil vlastné hnutie s názvom Nouvelle Resistance. Na Novom Zélande zas Kerry Bolton založil kult Black Order.

Ľavica

ONA o sebe hlása, že nevyznáva len jediný smer, ale je otvorená tak pre pravičiarov, ako aj ľavičiarov. Kult totiž tvrdí, že jeho cieľom je vytváranie chaosu a nebojí sa uchýliť k vandalizmu, aby to dokázal. Neznáša organizovanú spoločnosť a všetky jej inštitúcie.

Vplyv v Amerike

Zdá sa, že kult dokázal zapustiť korene už aj v Amerike, kde skupinka ľudí založila tzv. Atomwaffen Division. Jej vodcom je James Cameron Denton, skupina je údajne dobre ozbrojená a ľudí do svojich radov láka napríklad aj na pozemkoch škôl za pomoci letákov. Atomwaffen Divison sa už dokonca vyhrážala aj vláde a je obvinená z vraždy študenta Blazea Bernsteina. Zabil ho Samuel Woodward preto, lebo Blaze bol homosexuál a Žid.

Cieľ

Cieľom ONA je nastoliť tzv. Nový Aeon. Tvrdia, že moderný svet je zlyhaním a je nutné vrátiť sa k starým kmeňovým tradíciám a nastoliť tak opäť poriadok. Spravodlivosť by mal nastoliť hrdina, ktorého členovia volajú Vindex. Okrem toho veria aj v existenciu niekoľkých temných bohov. Jedným z nich je Baphomet, ktorá je matkou aj ženou Satana. Práve Baphomet by mala byť tvorkyňou všetkých démonov.

Ľudské obete

ONA tvrdí, že ľudská obeta je akýmsi presúvaním energie, ktorú môžu využiť čarodejníci. Okrem toho tvrdia, že ľudská obeta je potrebná každých 17 rokov, aby sa udržala kozmická rovnováha. Zomrieť nemôže len tak hocikto, ideálne je, ak sa niektorý z členov sám rozhodne, že sa obetuje.

Možno by ste si mysleli, že kult je súčasťou minulosti. Niektoré zdroje však hovoria, že Myatt stále žije a nabáda mladých ľudí k vraždám a iným zločinom za účelom vykonávania rituálov.

Pozri aj: Reptiliáni: Extrémne bizarná sekta, ktorá verí, že chod celého sveta majú v rukách jaštery. Toto sú veci, ktorým Reptiliáni veria

listverse
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov