Boli ste už niekedy na nudistickej pláži? Rozmýšľali ste nad tým, prečo sa títo ľudia na verejnosti tak radi vyzliekajú?

Nudisti hovoria, že nahota ich robí šťastnejšími, ako by mali nosiť oblečenie. Presne na túto problematiku sa pozreli výskumníci, ktorí sa rozhodli študovať vplyv oblečenia a nahého tela na samotného človeka. Budete prekvapení, no prišli k nasledujúcim záverom.

Článok pokračuje pod videom ↓

Skupina výskumníkov z Goldsmiths University of London vytvorila štúdiu s názvom Journal of Happiness Studies, ktorá hovorí o tom, že nahota robí človeka šťastnejším. Tvrdia, že jeden z najväčších problémov dnešnej doby je nespokojnosť so svojim vlastným telom. Pozreli sa preto na naturistov a skúmali ich pocity popri tom, ako boli nahí. Dr. Keon West sa spoločne s kolegami podujal na vytvorení online dotazníka, ktorý vyplnilo 850 Britov. Pomocou neho našiel takých ľudí, ktorí boli so svojim telom spokojní a radi trávili svoj čas úplne nahí. Hovorí, že čím dlhšie praktizujú nudizmus, tým sú šťastnejší.

Ďalším bodom výskumu bolo navštívenie dvoch naturistických udalostí vo Veľkej Británii. Na oboch akciách boli účastníci požiadaní o to, aby sa zdôverili so svojimi pocitmi ešte predtým, ako sa vyzliekli a predtým, ako sa mali naspäť obliecť do svojich šiat. V oboch prípadoch pociťovali výrazné zlepšenie nálady, celkovú spokojnosť s momentálnou situáciou či so svojim telom.

DailyMail

Britskí výskumníci preto povedali, že ich výsledky ukazujú, ako môže mať nahota vplyv na duševné zdravie. Počiatočné výsledky naznačujú, že byť videný nahý niekým iným je dôležitejšie, ako pozerať sa na seba nahého osamote. Aj keď je potrebný ešte ďalší výskum, zistenia ukazujú, že verejná nahota je nesmierne prospešná pre naše blaho. Dr. West hovorí aj to, že nahotou by sa dali riešiť mnohé psychické problémy či nespokojnosť.

A ako ste na tom s nahotou vy?

Pozri aj: 10 dôvodov, prečo by ste mali spávať úplne nahí

dailymail
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov