Niečo také sa nájde určite aj u vás.

Puberta je mimoriadne kritickým a turbulentným obdobím života. Okrem prvých lások a večných sporov s úplne každým je však toto obdobie charakteristické aj nadmernou sebakritikou. Neminulo to nikoho z nás, no treba povedať, že to, čo sme sa na sebe v puberte nenávideli, nás dnes v mnohých prípadoch robí jedinečnými, špeciálnymi a originálnymi.

Článok pokračuje pod videom ↓

Na Twitteri sa rozšírila virálna výzva, na ktorú ľudia veľmi početne reagujú. Zverejňujú totiž, ktorú vec na sebe ako tínedžeri nenávideli, no dnes ju milujú a sú za ňu vďační. Vyberáme pre vás tie najlepšie odpovede:

#1 Hanbila som za to, že som pochádzala z chudobnej rodiny. Dnes som však nesmierne vďačná za to, že dokážem porobiť všetky práce okolo domu, dokážem navariť delikátne jedlo zo “zvyškov” z chladničky a dokážem si vážiť aj tie najmenšie drobnosti. 

#2 Kvôli trvalému ekzému som neustále zakrývala svoju pokožku – aj v lete. Dnes som s tým už absolútne vyrovnaná. 

#3 Moje obočie…

#4 Nenávidela som na sebe to, že ma dokázalo všetko rozplakať. Želala som si byť menej citlivá. Dnes už však viem, že môj plač je akýmsi upozornením, ktoré ma má ochrániť pred negatívnymi situáciami či ľuďmi. Navyše, plač skvele uvoľňuje emócie a vždy sa po ňom cítim oveľa lepšie. 

#5 Nenávidela som svoj hlasný smiech a svoj hlas. Dnes obe milujem.

#6 Hanbila som sa za svoju výšku, a to nemám ani 180 centimetrov. 

#7 Nenávidela som, ako ľudia nedokážu moje meno vysloviť správne. Dnes im to so smiechom rada vysvetlím a musia ho pri mne opakovať dovtedy, kým sa ho nenaučia. 

#8 Môj vlastný nos. 

#9 To, že som gay. Samozrejme to všetci “vedeli” ešte predtým, než som to vedel ja a nehanbili sa mi to na rovinu povedať. Dnes sa však zato už vôbec nehanbím, práve naopak. A okrem toho, vďaka tomu, že som gay, som hviezdou v jednej japonskej show.

#10 Hanbila som sa za farbu svojej pleti, v lete som sa vyslovene snažila vyhýbať slnku, aby som nestmavla ešte viac. Dnes som na farbu svojej pleti hrdá a aj mladším dievčatám nalievam sebavedomie tým, že im ukazujem, ako dobre sa vo svojej koži cítim. 

Pozri aj: 25 ľudí prezradilo naozaj zvláštne veci, ktoré považujú za mimoriadne atraktívne

indy100
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov