Marconi Union sú anglickým hudobným triom, ktoré tvoria Richard Talbot, Jamie Crossley a Duncan Meadows.

O tejto kapele ste ešte možno nepočuli, no ak vám ambientná hudba nie je cudzia, určite jej dajte šancu. Skvelé vám poslúži ako “podmaz” k práci, k učeniu alebo jednoducho len k sladkým chvíľam ničnerobenia. Jeden song od Marconi Union sa však od týchto ostatných v niečom líši…

Článok pokračuje pod videom ↓

16. októbra 2011 vytvorila manchesterská kapela Marconi Union v spolupráci s Britskou asociáciou zvukovej terapie osemminútovú skladbu s názvom Weightless.

Pieseň obsahuje gitarové a klavírne nahrávky, ktoré sú popretkávané nízkymi tónmi, ktoré človeka naozaj dostanú do beztiažového, teda weightless stavu. Nahrávka totiž bola navrhnutá a nahratá tak, aby vás dostala do stavu podobnému tranzu.

Nejde o žiaden mýtus, Britská asociácia zvukovej terapie si naozaj dala na výsledku záležať. Potom, ako Marconi Union skladbu nahrali, bola na dobrovoľníkoch otestovaná. Skutočne sa potvrdilo, že u participantov trpiacich úzkosťou sa za 8 minút nepríjemné symptómy znížili až o neuveriteľných 65%.

Dokázalo sa tiež, že skladba spomaľuje tep, znižuje krvný tlak a znižuje hladinu stresového hormónu – kortizolu. A to všetko len za 8 minút.

Keď toho teda budete mať na pleciach priveľa a jednoducho sa budete potrebovať upokojiť, vypočujte si túto skladbu.

Na záver ale jedno dôležité upozornenie – pre značne upokojujúce účinky odborníci neodporúčajú túto skladbu počúvať počas šoférovania.

Pozri aj: Liečba hudbou: Otestujte, aké účinky bude mať na vašu myseľ a na vaše telo týchto 8 zvukových ukážok s rôznou frekvenciou

inc, wikipedia
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov