Foto: pexels.com

Ako na parkete upútať pozornosť opačného pohlavia?

Nad touto otázkou ste sa možno zamýšľali viackrát. Navyše — sviatky sú tu a na nejakú párty sa možno chystáte aj vy. Ako teda pri tanci pôsobiť čo najatraktívnejšie a v rámci možností pri tanci objekt vášho záujmu nerozosmiať?

Článok pokračuje pod videom ↓

Jedna vec je, čo si myslíme, druhá vec je to, čo nám hovorí veda. Po niekoľkých pohárikoch alkoholu si totižto väčšina ľudí myslí, že ich tanec je neodolateľný, väčšinou je však opak pravdou.

Toto si uvedomovali aj vedci z Northumbria University vo Veľkej Británii a tím z University of Göttingen v Nemecku. Rozhodli sa preto zistiť, ktoré tanečné pohyby sú skutočne sexy a ktoré sú, naopak, skôr odpudzujúce.

Ani zďaleka to však nebolo také jednoduché, ako by sa mohlo zdať. Vedci si totiž veľmi dobre uvedomovali, že atraktivitu ľudí na tanečnom parkete neposudzujeme len podľa ich pohybov, ale aj podľa ich výzoru. To znamená, že muži by napríklad nie príliš podarené tanečné kreácie skôr odpustili žene, ktorá je mimoriadne atraktívna, ako žene, ktorá svojím výzorom nevyniká. Výskumný tím však prišiel na zaujímavé riešenie.

Ľudia nehodnotili pohyby reálnych ľudí, ale tancujúcich avatarov bez tváre. Takto bolo hodnotenie tanečných pohybov absolútne objektívne a nemohlo byť ovplyvnené inými faktormi, ako napríklad postavou či fyzickou krásou. 

A presne tak vznikli tieto 4 zaujímavé videá. Isté je, že aj keď sa na žiadnu párty nechystáte a neinšpirujú vás, minimálne vás dobre pobavia. Poďme ale k veci.

Najsexy ženské pohyby 

Najmenej atraktívne ženské pohyby

Najsexy mužské pohyby 

Najmenej atraktívne mužské pohyby

Asi vás to neprekvapí, no odpoveďou na to, prečo sú pre nás atraktívne práve takéto pohyby, je reprodukcia. Ako ste si mohli všimnúť, ženy považovali za najatraktívnejšie pohyby, pri ktorých sa muž snažil zabrať väčšiu časť parketu (svoje teritórium) a rytmicky pri nich hýbal trupom. Podobne to bolo aj v opačnom prípade — mužom sa viac páčilo poriadne hýbanie bokmi, ktoré v nich podvedome evokuje, že žena je zdravá a pripravená na splodenie potomstva. 

Na parkete to preto nabudúce skúste poriadne roztočiť — je veľmi pravdepodobné, že výsledok na seba nenechá dlho čakať. 

curiosity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov