Dobrá správa pre všetkých milovníkov sladkého!

Niektorí ľudia zvládnu dezert aj po akokoľvek výdatnom jedle a riadia sa pritom heslom: “Dezert nejde do žalúdka, dezert ide do srdca.” Ak k nim (teda, k nám) patríte aj vy, určite vás poteší, na čo sa podarilo prísť pri tomto psychologickom výskume.

Článok pokračuje pod videom ↓

Chceli by ste sa zúčastniť výskumu, kde by bolo vašou úlohou jesť rôzne delikátne dezerty? Ak ste si práve museli utrieť slinu, pretože sladké nevýslovne milujete, nasledovné zistenie vás istotne poteší. Vedcom sa totiž podarilo dokázať nasledovné:

Ľudia, ktorí milujú sladké, majú “sladkú” osobnosť.

Áno, čítate dobre. Skvelé však? Výskum totiž dokázal, že ľudia milujúci sladké sú zväča nielen mimoriadne príjemnými spoločníkmi, ale vyznačujú sa dokonca aj tým, že dobrovoľne robia dobré skutky. A to je predsa naozaj sladké, no nie?

Photo by Sarah Swinton on Unsplash

Autor štúdie, Dr. Brian Meier sa vyjadril nasledovne: “Na prvý pohľad by sa zdalo, že chuťové preferencie nemôžu mať s osobnosťou človeka nič spoločné. My sme sa to však rozhodli preskúmať a výsledky nás naozaj prekvapili.”

Keď vás teda nabudúce niekto upozorní na neprimerané množstvo sladkého jedla, ktoré ste schopní skonzumovať, nezabudnite ho obozrejmiť s výsledkami tejto štúdie. Sladkí ľudia si jednoducho nepomôžu 🙂

Pozri aj: Psychológovia tvrdia, že toto je najmilší typ osobnosti. Ak máte týchto 10 charakteristík, ste ním aj vy

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov