Týchto 6 vlastností sa v jedinej osobe snúbi málokedy.

Ak sa tak však vstane, ide o človeka, ktorý dokáže iných okúzliť už len svojou prítomnosťou. Hovoríme o tých, ktorí majú skutočne závideniahodnú charizmu, ktorá z nich robí jedinečných a nezabudnuteľných ľudí, v ktorých prítomnosti sa cítime jednoducho skvele. Ako je na tom vaša charizma?

Článok pokračuje pod videom ↓

Ľudia s charizmou sú prirodzene zdvorilí, otvorení a priateľskí, čo z nich zároveň robí ľudí so schopnosťou ovplyvňovať ostatných. Práve preto sú skvelými vodcami či lídrami, ktorí majú prirodzenú autoritu.

Vedci sa však rozhodli pozrieť na tento typ osobnosti bližšie a na základe výskumu zosumarizovali 6 vlastností, ktoré sú pre ľudí s neobvykle veľkou charizmou najpríznačnejšie. Ide o nasledovné vlastnosti:

  1. Ľudia sa pri nich cítia príjemne – už len vďaka ich prítomnosti.
  2. Často sa na druhých usmievajú.
  3. Dokážu si vychádzať s kýmkoľvek.
  4. Keď niekam vojdú, je ich “plná miestnosť” (v dobrom zmysle slova).
  5. Majú prirodzenú schopnosť ovplyvňovať ľudí.
  6. Vedia, ako byť vodcom či lídrom skupiny.
unsplash.com

Zatiaľčo prvé 3 vlastnosti sú orientované na to, aby sa pri nich iní cítili dobre, zvyšné 3 vlastnosti sú potvrdením ich vodcovských schopností a vynikajúcej schopnosti sebaprezentácie.

Výskum sa zameral tiež na to, či existuje nejaká spojitosť medzi inteligenciou a charizmou, nič takéto sa však nepotvrdilo. Ako hovoria samotní vedci, veľakrát sa stáva, že mimoriadne inteligentný človek nemá absolútne žiadnu charizmu, zatiaľ čo niekto menej inteligentný jej môže mať na rozdávanie.

Ako ste teda na tom s týmito 6 vyššie menovanými vlastnosťami vy?

Pozri aj: Ak máte týchto 11 vlastností, jednoznačne ste vlkom medzi ovcami

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov