Nikto sa nenarodí dokonalý a plný vedomostí o všetkom.

Tak, ako sa učí jedinec, učí sa aj celá spoločnosť. Dnes sa radi spoliehame najmä na jasné a rukolapné dôkazy, kedysi však ľudia takú vymoženosť nemali a boli nútení spoliehať sa len na vlastný odhad alebo na informácie, ktoré im povedal niekto iný. Napríklad, Freudove teórie sú takmer úplne bez dôkazov. Tieto teórie z oblasti sexuality patria medzi tie najbizarnejšie.

Článok pokračuje pod videom ↓

Lesbičky a klitoris

Od čias antického Grécka až do 20. storočia boli ženské telo a homosexualita neprebádaným územím. V antickom Grécku sa však verilo, že v lesbickom zväzku je vždy dominantná žena, ktorá klitoris využíva pri pohlavnom styku rovnako, ako muži penis. Aj keď to znie bizarne, toto zďaleka nie je ten najabsurdnejší mýtus.

pixabay.com

Ázijčanky majú horizontálne vagíny

Francúzsky zoológ George Cuvier v roku 1816 prišiel s teóriou, že pohlavné orgány žien sa líšia v závislosti od kultúry. Myslel si napríklad, že ázijské ženy majú horizontálne vagíny. Nie je nám celkom jasné, ako si v tom prípade predstavoval plodenie detí, isté však je, že vyvrátenie jeho teórie netrvalo dlho a nevyžadovalo veľa úsilia.

Z masturbácie oslepnete

V niektorých kultúrach boli autority ochotné vymyslieť čokoľvek, len aby odradili ľudí od masturbácie, ktorá bola považovaná za hriech. Mysleli si totiž, že keď z toho nevznikne nový život, ide o plytvanie sexuálnou energiou. V roku 1716 vyšlo dielo s dlhokánskym názvom, ktoré varovalo, že masturbácia môže spôsobiť závažné zdravotné problémy, ako napríklad neutíchajúci hlad alebo naopak, stratu chuti do jedla, nevoľnosť, dýchacie ťažkosti, kašeľ, paralýzu, bolesti chrbtice, poruchy zraku a sluchu, či impotenciu. Narušiť však mala nielen telesnú schránku, ale aj myseľ človeka. Jedinec mohol doslova prísť o zdravý rozum a ohlúpnuť. Hrozilo šialenstvo, strata pamäte, záchvaty zúrivosti, epilepsia a dokonca aj samovražda.

Zväzovanie chodidiel

Čínska kultúra je plná bolestivých skrášľovacích metód, medzi ktoré patrí napríklad aj zväzovanie chodidiel tak, aby boli čo najmenšie. Chodidlá sa už v útlom detstve dievčatám lámali a zväzovali, aby boli čo najmenšie. Drobné chodidlá totiž boli považované za mimoriadne atraktívne. Okrem toho však prevládal mylný názor, že ženy so zviazanými chodidlami majú pevnejšie vaginálne svalstvo a sú teda lepšie milenky.

Gepostet von Paul Vetrano am Sonntag, 27. August 2017

Ako plodili deti Židia

Istý mýtus tvrdí, že ortodoxní Židia sa milujú cez dieru v plachte, pretože odhaliť pred partnerom svoje telo bolo považované za hriech. Odev však bol nepraktický, preto prišiel nápad s plachtami. Mýtus má však na míle ďaleko od pravdy, Židia totiž verili, že sex je dar od Boha, ktorý nemá slúžiť len na plodenie potomkov.

Známka nezrelosti

Tento mýtus má na svedomí slávny Freud. Bez akýchkoľvek dôkazov prehlásil, že ženy, ktoré sú schopné dosiahnuť orgazmus prostredníctvom klitorisu, sú nezrelé a nedospelé. Ak žena nedokázala dosiahnuť orgazmus počas styku, znamenalo to podľa Freuda, že v detstve zažila traumu, ktorú nedokáže prekonať. Aby toho nebolo málo, takéto ženy museli podstupovať nepríjemné procedúry pod dohľadom psychiatra, a to až do roku 1970.

pixabay.com

Milovanie počas menštruácie

Súčasťou mnohých kultúr je do dnešných dní tabuizovanie menštruácie. V minulosti sa však verilo, že ak sa žena oddáva radovánkam počas svojich dní, hrozí, že dieťa, ktoré sa z takého styku narodí, bude trpieť mnohými ochoreniami, ako napríklad leprou či syfilisom.

Mužské vs. ženské orgány

Ďalší z mýtov tvrdil, že muži a ženy majú rovnaké pohlavné orgány, len tie ženské sú prevrátené a vsunuté do tela ženy. Grécky filozof Galenos trval na tom, že napríklad vagína je len prevrátený penis. Napriek tomu, že to znie absurdne a nelogicky, stal sa jedným z najvýznamnejších odborníkov v oblasti medicíny svojich čias.

Akému absurdnému mýtu ste kedysi verili vy?

Pozri aj: Ľudia na vysokých postoch mávajú zvrátené tajomstvá. Takéto bizarné sexuálne historky sa spájajú s najvýznamnejšími vládcami histórie

ranker
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov