Foto: Photo by Darya Skuratovich on Unsplash

O mileniáloch sa v poslednej dobe hovorí často.

Niet sa čo čudovať, je to totiž súčasná generácia a ide o jedincov, ktorí dosiahli vek dospelosti okolo roku 2010. Hovorí sa im aj generácia snehových vločiek a takýto je dôvod.

Článok pokračuje pod videom ↓

Mileniáli

Ide o generáciu, ktorú staršie generácie, napríklad generácia X, volajú generácia snehových vločiek. Tvoria ju jedinci, ktorí dosiahli dospelosť len nedávno, no sú nestáli, prchkí a večne nespokojní. Médiá sa zas na účet tejto generácie vyjadrujú, že ide o skupinu jedincov, ktorí sú emocionálne nestabilní, prehnane zraniteľní a chýba im odolnosť.

Foto: unsplash

Snehové vločky

Pojem snehová vločka sa však nevzťahuje len na krehkosť a zraniteľnosť tejto generácie, ale aj na fakt, že každý človek sa považuje za jedinečného. Každý si o sebe myslí, že je výnimočný, múdry, skvelý, má na všetko právo a nikto na neho nemôže siahnuť. Odborníci si myslia, že za to môže prehnaná ochrana a starostlivosť zo strany rodičov v detstve.

Technológie

Snehové vločky majú tú výhodu (alebo podľa niektorých nevýhodu), že dospievali v dobe, kedy sa technológie posúvali vpred každým dňom. Každé dieťa mohlo mať najnovší mobil, tablet, notebook a ďalšie vymoženosti, o ktorých ich rodičia ani nesnívali.

Klub bitkárov

Odkiaľ sa vlastne názov „generácia snehových vločiek“ vzal? Ako prvý ho použil vo svojej knihe Klub Bitkárov Chuck Palahniuk, ktorý napísal: „Nikto nie je výnimočný, nikto nie  je snehová vločka,“ no poukázal aj na to, že táto generácia sa podobá na tú, ktorá vyrastala vo viktoriánskej ére. Myslel tým na fakt, že ľudia sa veľmi ľahko kvôli čomukoľvek urazia.

View this post on Instagram

is that your blood? #fightclub #tylerdurden #1999

A post shared by fight club (@fightclubworld) on

Netrpezlivosť

Ako sme už spomenuli, ľudia z generácie snehových vločiek majú prehnaný pocit jedinečnosti a mnohí narážajú aj na fakt, že ide o mimoriadne konfliktnú generáciu. Jedinci si berú všetko osobne, ľahko sa urazia a neznesú, ak niekto kritizuje spôsob ich myslenia a správania sa, hoci aj konštruktívnym spôsobom.

Na druhej strane, táto generácia má aj svoje výhody. Vďaka znalosti technológií sa veľmi ľahko a rýchlo dokáže naučiť obrovské množstvo nových vecí. Okrem toho, títo ľudia sú netrpezliví, často preto riešia situácie rýchlo, no kreatívne a rýchlo sa prispôsobujú zmenám.

Tolerancia

Veľkým problémom tejto generácie je úzkosť, najmä v prípade, ak je potrebné čeliť novým výzvam. Tomuto staršie generácie neraz nerozumejú a kritizujú to. Nech však má nová generácia akékoľvek výhody a nevýhody, je dôležité akceptovať fakt, že každý vyrastal za iných podmienok a mali by sme sa navzájom tolerovať.

exploringyourmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov