Každý introvert by chcel tomu “svojmu” extrovertovi poslať tento list.

Všetkým extrovertom, ktorí hrajú v životoch nás, introvertov, takú dôležitú rolu – toto je úprimný ďakovný list pre vás. Pretože nie vždy vám vieme to, čo cítime, povedať. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Milý extrovert,

Touto cestou sa Ti chcem naozaj úprimne poďakovať za to, že máš v mojom živote tak nezastupiteľné miesto. 

Ďakujem Ti za to, že Ti nerobí problém dať si kávu u Teba alebo u mňa doma a nikam neísť. Ďakujem Ti, že chápeš, že len málokedy mám náladu na spoločnosť iných ľudí.

Naozaj ma úprimne teší, že máš aj iných priateľov. Ja totižto potrebujem veľa času len pre seba a väčšinou preferujem samotu. O to viac si však vážim každú jednu našu spoločnú chvíľu.

Ďakujem Ti zato, že ma poznáš už tak dobre, že netrváš na tom, že spolu budeme chodiť na rôzne párty. Ďakujem Ti aj za to, že keď sa raz za čas na nejakej ocitnem, nenahneváš sa, keď domov odídem oveľa skôr, než ostatní. Poznáš ma lepšie, než ktokoľvek iný a vieš, ako ma spoločnosť ľudí vyčerpáva.

Ďakujem Ti zato, že akceptuješ to, že vo mne navždy bude žiť to dieťa, čo mnohí ľudia označujú za detinskosť. Ďakujem Ti, že stojíš pri mne v situáciách, kedy o mne ľudia hovoria ako o zbabelom dieťati. Len ty vieš, ako to naozaj je. 

pexels.com

Ďakujem Ti, že máš pochopenie pre moje záľuby a záujmy. Áno, možno ma nebaví rozprávať sa o všetkých tých “pikantných” klebetách, no o to radšej som, že sa s Tebou môžem porozprávať o nových knihách, filmoch, zájsť s Tebou na výstavu či do rána sa s Tebou pri káve rozprávať o vzniku vesmíru.

Ďakujem Ti, že mi dodávaš odvahu. Nebyť Teba, mnoho vecí by bolo inak. Mnoho vecí by sa nestalo – kvôli nedostatku mojej odvahy. A to by ma nesmierne mrzelo. No ty si mi ju vždy dodal a preto mám dnes toľko spomienok a zážitkov na celý život. A väčšinou si to bol ty, kto ma prinútil spraviť prvý krok. 

Ďakujem Ti za to, že mi vždy povieš, ako by si sa v danej situácii zachoval ty. My, introverti, sa totiž veľakrát riadime svojou intuíciou, čo je občas skôr na škodu. Tvoje rýchle a racionálne rozhodnutia ma veľakrát inšpirujú.

Ďakujem Ti za to, že vždy ma dokážeš rozosmiať. Vďaka Tebe si dokážem veľakrát uťahovať aj z vecí, ktoré boli pre mňa predtým problémom. Predtým, ako si sa o nich dozvedel Ty. Pretože dnes už viem, že spolu zvládneme všetko. 

Ďakujem Ti, že veľakrát mi rozumieš aj bez jediného slova. Vieš, že rozprávanie niekedy nie je práve mojou silnou stránkou. Ďakujem Ti, že to chápeš.

A v neposlednom rade Ti ďakujem za to, že ma plne akceptuješ – že ma akceptuješ ako 100%-ného introverta, presne takého, akým som. 

Si jedným z mála ľudí, ktorí vidia aj túto moju stránku. Je to len preto, že Ti absolútne dôverujem. A to, myslím, hovorí za všetko.

S láskou,

Tvoj introvert

Pozri aj: Chcete vidieť, ako vyzerá raj pre všetkých introvertov či ľudí milujúcich samotu? Presne takto

psych2go
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov