Nie každý je stvorený na to, aby sa stal učiteľom.

Chce to nielen veľa námahy, ale najmä trpezlivosti a ochotu prijať fakt, že z učiteľského platu sa človek zrejme milionárom nestane. Okrem toho, musí čeliť nielen nástrahám, ktoré mu občas pripravia žiaci, ale aj nátlaku zo strany rodičov. Toto je 8 príkladov toho, čo všetko si už učitelia vypočuli od rodičov.

Článok pokračuje pod videom ↓

Veď má celý dom len pre seba

Rodič jedného zo žiakov nechápal, prečo sa jeho dieťa nespráva v škole vzorovo, veď má predsa celý dom len pre seba. Ukázalo sa, že žiak ôsmej triedy skutočne žil sám. Jeho mama sa totiž rozhodla, že bude žiť s priateľom. Aj keď sme o tomto snívali hádam všetci, uznajte, že mamu nie je možné len tak nahradiť.

Čo robiť, keď dieťa kradne

Jeden zo žiakov bol pristihnutý pri tom, ako ukradol učiteľovi peňaženku. Zrejme nevedel, že všetko nahrala bezpečnostná kamera. Keď záznam ukázali matke, obvinila školu, že záznam upravili a hlavu jej syna „prilepili“ k telu iného človeka, ktorý kradol.

Foto: pixabay

Dejepis a spodné prádlo

Iste uznáte, že základy hygieny by malo pred nástupom do školy ovládať každé dieťa. Jeden z rodičov sa však rozhodol, že obviní učiteľa dejepisu zo skutočne bizarnej veci. Jedného dňa sa totiž opýtal, prečo jeho 11-ročné dieťa nenaučil, že spodné prádlo si má meniť každý deň.

Daždivý výlet

Nanešťastie, nie je možné vopred si objednať také či onaké počasie. Jedna mamička s tým však nebola stotožnená a sťažovala sa na to, že počas školského výletu, na ktorom bolo jej dieťa, pršalo. Tvrdila, že keby bola vopred informovaná, že môže v ten deň pršať, určite by svoje dieťa na výlet nepustila.

Aké má mať učiteľ nároky?

Jeden z rodičov sa vyjadril, že jeho dieťa nedostáva dostatok podnetov a učivo pre neho nie je výzvou. Samozrejme, učiteľ si túto poznámku vzal k srdcu a zdvihol latku tak, aby to bolo pre dieťa náročnejšie, avšak stále zvládnuteľné. Čo myslíte, čo sa stalo o niekoľko týždňov neskôr? Nebudeme vás napínať, ten istý rodič sa sťažoval, že učiteľ je na jeho dieťa príliš prísny a priveľmi ho zaťažuje.

Foto: unsplash

Francúzštinár hovorí priveľa po francúzsky

Ako ináč sa má žiak naučiť jazyk, ak ním učiteľ nehovorí? Zdá sa však, že niektorí rodičia majú iný názor, pretože sa sťažovali, že francúzštinár na hodine francúzštiny hovorí príliš veľa po francúzsky.

Učiteľ sedí na dieťati

Iste si každý z vás spomenie na učiteľa, ktorý bol skutočne prísny a zahrávať sa s ním sa jednoznačne neoplatilo. Čo však v prípade, ak dieťa dostane zlú známku a rodič sa sťažuje napriek tomu, že uznal, že odpovede jeho dieťaťa boli jednoducho nesprávne? Nuž, asi ostáva len pohnúť sa ďalej a zmieriť sa s tým, že človek nemôže vyhovieť každému.

Prečo dieťa nadáva

Dnešné deti už nie sú také disciplinované, ako boli napríklad naši starí rodičia. Žiadne dieťa by si však nemalo dovoliť v škole na učiteľa nadávať. Toto sa však stalo a keď sa dotknutá učiteľka obrátila na rodiča, zaznela otázka: „Čo ste môjmu dieťaťu urobili, že ste ho tak nahnevali?

Musíte uznať, že život učiteľa niekedy vôbec nie je jednoduchý. S akým najzvláštnejším prípadom ste sa v škole stretli vy?

Pozri aj: Ako zistiť, že z dieťaťa vyrastá nebezpečný psychopat? Štúdia dokázala, že takýmto deťom úplne chýba táto emócia

thisisinsider
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov