Zamysleli ste sa niekedy nad tým, koľko času a energie vám odoberá každodenná voľba oblečenia? Viete koľko stresu a nepokoja vám prináša?

Aj v dobe, kedy je spoločnosť posadnutá módnymi trendmi existuje niečo ako výnimočná skupina ľudí, ktorá zastáva skôr myšlienku takzvaného kapsulového šatníka. Čo toto slovné spojenie znamená? V prípade, že patríte k majiteľom takéhoto šatníka, našli by sme v ňom približne 15 kusov len toho základného oblečenia. Majiteľmi takýchto šatníkov môžu byť na naše prekvapenie aj politici, či úspešní podnikatelia ako napríklad Mark Zuckerberg, či Steven Jobs. A prečo nosia dookola to isté oblečenie? Čítajte v našom článku.

Článok pokračuje pod videom ↓

Menej rozhodnutí

Vedeli ste, že ľudia, ktorí sa ráno netrápia tým, čo si dajú na seba nechávajú svojej hlave viac priestoru na kreativitu a činnosť počas celého zvyšku dňa? Ešte stále vládnuci prezident USA, Barack Obama, sa dokonca vyjadril, že má plnú hlavu iných rozhodnutí a nebude ju predsa zamestnávať otázkami o tom, čo bude jesť alebo čo si oblečie.

Menej mrhania časom

Portál Bright Side uvádza informáciu o tzv. projekte 333, ktorý trvá tri mesiace a povoľuje nosiť iba 33 kusov oblečenia počas tohto obdobia. Vyskúšajte to aj vy a budete svoj čas využívať oveľa produktívnejšie.

Menej stresu

Prečo by ste svoj deň mali začínať hneď panikou a stresom, spojenými s výberom oblečenia. Dookola sa len pýtate, či sú tie šaty krátke, či je to príliš na to, aby ste v tom išli von, prípadne či je vaše oblečenie príliš formálne. Zvoľte si jeden variant a problém je vyriešený.

brightside.me
brightside.me

Menej zabíjania vašej energie

Ak v predošlých bodoch spomíname mrhanie časom, prípadne menej stresu a robenia menej rozhodnutí, ďalším bodom je určite vaša cenná energia, ktorú môžete investovať do zmysluplnejších aktivít. Aj samotný Christopher Nolan sa vyjadril, že každé vyberanie oblečenia je mrhanie energiou.

Všetko sa hodí ku všetkému

Vyskúšali ste už niekedy kompletne obmeniť váš bohatý šatník za pár základných kúskov? Tieto sa k sebe dokonale hodia a kombinovanie oblečenia nikdy nebolo jednoduchšie. Budete mať síce menej možností na kombinovanie, ale môžete si byť istí, že všetky kombinácie budú správne.

„Ikonické“

Pod týmto slovom si môžete predstaviť kombináciu dvoch vlastností – ľahký a lacný variant, ako sa cítiť slávne. Spisovateľka Alice Gregory slovom „Iconic“ pomenovala uniformu, ktorá podľa nej môže symbolizovať aj vaše rozvážne priority, či status.

Menej výdavkov

Nie je tajomstvom, že väčšinu našich šatníkov tvoria módne kúsky, ktoré sme si kúpili preto, lebo sme ich chceli a nepotrebovali. Spočítali ste si niekedy, koľko peňazí stojí vo vašom šatníku?

Viac pokoja

Herečka Drew Barrymore sa o svojom šatníku vyjadrila, že má skoro 40 a oblečenie z čias kedy mala 20, ani 30 jej už nesedí, vďaka čomu sa cíti na akejsi odevnej križovatke, pretože nevie, čo má robiť. Herečka sa však obmedzila v nakupovaní a siaha len po nutných kúskoch, čo z jej šatníka urobilo odrazu zdravé a šťastné miesto. Vezmite si z herečky príklad a obliekanie už viac nebude boj.

Pozri aj: 12 VEĽMI UŽITOČNÝCH TIPOV, AKO ZMENIŤ SVOJ ŽIVOT OD ZÁKLADOV, AK SI UŽ MYSLÍTE, ŽE NEMÁ ŽIADNY ZMYSEL

psych.sk, (Romana Dorotovičová), becomingminimalist.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov