Nenechajte si nimi ničiť život.

Nikto z nás nie je bezchybný a každý z nás má nejakú chybu, ktorú by najradšej odstránil. Našťastie, na väčšine nedostatkov sa naozaj dá popracovať. Prioritne by ste sa však mali snažiť odstrániť tie, ktoré znižujú kvalitu vášho života. A najlepšie urobíte, ak to stihnete ešte do svojej 30-tky. 

Článok pokračuje pod videom ↓

O ktorých 15 zlozvykov ide?

#1 Klamať v tom, že nechcete vzťah. Ak každému hovoríte, že vzťah naozaj nechcete, no popritom po ňom vo svojom vnútri túžite, nemôžete sa čudovať, že ste stále single.

#2 Sledovať, kto napíše prvý. Samozrejme nemá zmysel udržiavať jednostranné vzťahy, no ak je vaše priateľstvo vyvážené, naozaj mu neuškodí, ak sa ozvete ako prví hoci aj 5x za sebou. Možno je ten druhý jednoducho len pracovne vyťažený a o to viac ho poteší, keď sa ozvete.

#3 Znižovanie svojich štandardov. Na dobré veci si jednoducho treba počkať. Nesnažte sa ten proces urýchliť tým, že poľavíte zo svojich nárokov.

Photo by Sean Pollock on Unsplash

#4 Vysielanie zmiešaných signálov. Hru na nedostupnosť či skrývanie pocitov prenechajte ľuďom, ktorí sú o polovicu mladší než vy. Neoberajte seba ani druhých o čas detskými hrami.

#5 Neanalyzujte každé jedno slovo. Či si to pripúšťate alebo nie, mnohí ľudia sú dnes naozaj zaneprázdnení. Nehľadajte preto v sms-kách či v mailoch nejaké skryté významy ukryté medzi riadkami, ľudia na ich vymýšľanie jednoducho nemajú čas.

#6 Nikoho “nenaháňajte”. Toto platí pre prípady, kedy sa vám niekto páči. Ak sa mu/jej páčite aj vy, verte, že vám to dá najavo. Ak nie, určite ho/ju nenaháňajte, je to pod vašu úroveň. Kto chce, ten si vás nájde.

#7 Neutekajte od problémov. Problémy nie sú na to, aby sme ich zametali pod koberec ale na to, aby sme ich riešili. Čím skôr sa naučíte čeliť im, tým lepšie pre vás.

Photo by Raphael Rychetsky on Unsplash

#8 Dajte zbohom “zlým” ľuďom. Ak vo svojom okolí máte niekoho toxického, neváhajte mu povedať zbohom. Uvidíte, ako nesmierne sa vám uľaví, aj keď to pretrhnutie puta môže byť náročné.

Pozri aj: Chcete sa zbaviť akéhokoľvek zlozvyku? Toto je podľa vedcov presný počet dní, ktoré na to budete potrebovať

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov