Niektorí svoj vzhľad preceňujú, iní zas, naopak, podceňujú.

Je to už raz tak a s najväčšou pravdepodobnosťou ste si to už všimli aj vy. Ľudia, ktorí pri rozdávaní krásy pravdepodobne stáli v inej rade, si o sebe často myslia, že sú tí najkrajší na svete, zatiaľčo naozaj mimoriadne atraktívni ľudia na sebe vidia množstvo nedostatkov. Nespadáte do tej druhej skupiny aj vy? 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak sa nájdete v týchto 8 znameniach, znamená to, že ste oveľa atraktívnejší, než si myslíte.

#1 Nedostávate veľa komplimentov

Je to paradoxné, no skutočnosť je taká, že mimoriadne atraktívni ľudia dostávajú naozaj málo komplimentov. Prečo? Dôvody sú hneď 2 a obe sú vlastne úplne pochopiteľné. Prvým je to, že ľudia si jednoducho myslia, že to, že vyzeráte skvele, si proste musíte plne uvedomovať, preto vám to nemusia pripomínať. Druhým dôvodom je to, že mnohí si tiež budú myslieť, že vám lichotí istotne každý, a že toho už máte po krk. Ďalšieho komplimentu vás chcú preto “ušetriť”.

#2 Cítite na sebe pohľady cudzích ľudí

Možno sa vám už niekedy stalo, že ste len tak kráčali na ulici či po obchode a všimli ste si, že mnohí ľudia sa na vás zahľadeli a začali si vás premeriavať. Vy ste automaticky nadobudli pocit, že s vami niečo nie je v poriadku a začali ste hľadať dieru či škvrnu na svojom oblečení. Nie, nič také sa nedeje. Zhlboka sa nadýchnite, zachovajte pokoj a sebavedome sa vystrite. Tí ľudia sa na vás totižto pozerajú preto, že vyzeráte naozaj očarujúco.

pexels.com

#3 Ľudia pri pohľade na vás zdvíhajú obočie

Je to gesto, ktoré robíme absolútne nevedomky a úplne automaticky. Len si to na sebe všimnite nabudúce, keď uvidíte niekoho, kto vám príde mimoriadne atraktívny. Ak teda vidíte, že ľudia pri pohľade na vás jemne zdvíhajú obočie, áno, je to len ďalší znak vašej atraktivity. Okrem neverbálneho gesta vyjadrujúceho záujem ide zároveň aj o biologicky danú reakciu nášho tela, kedy sa nevedomky snažíme otvoriť naše oči čo najviac – aby sme čo najlepšie videli na niekoho, kto nás zaujal.

#4 Opačné pohlavie môže pri pohľade na vás špúliť pery

Nie, nejde o žiadne sexistické gesto ani o výraz tváre, ktorý si pri fotení na Instagram nacvičujú mnohé “ženy”. V tomto prípade ide o veľmi jemné a krátko trvajúce gesto, ktoré robíme podvedome. Kedy? Keď hľadíme na niekoho, kto nás priťahuje a najradšej by sme ho pobozkali.

pexels.com

#5 Opačné pohlavie sa k vám snaží dostať čo najbližšie

V tomto prípade môže ísť o naozaj nepríjemné potvrdenie vašej atraktivity, no pravdepodobne sa mu nevyhnete. Často totiž máme tendenciu priblížiť sa k niekomu, kto nás priťahuje, čo najbližšie – a to aj za cenu narušenia jeho osobného priestoru. Ak je vám nepríjemné, že niekto pri vás stojí alebo sedí príliš blízko, jednoducho mu to slušne, ale na rovinu povedzte.

#6 Ľudia nedokážu pochopiť, ako si môžete byť svojím vzhľadom neistí

Ak občas vyjadríte nejaké pochybnosti o svojom vzhľade, prípadne poukážete na nejaké svoje nedostatky, ktoré si veľmi dobre uvedomujete, ľuďom je to jednoducho na smiech. Nerozumejú tomu, ako môže mať niekto ako vy pochybnosti o svojom výzore.

pexels.com

#7 Ľudia sú k vám buď extrémne priateľskí alebo extrémne nepriateľskí

Žiaľ, aj toto je daň, ktorú musíte za svoju atraktivitu platiť. Sebavedomý človek, ktorý sa o seba stará, vyzerá dobre a je úspešný, ocení rovnaké kvality aj u iných ľudí a práve preto k vám bude mimoriadne milý a priateľský. Naopak, človek, ktorý má zo svojho vzhľadu komplexy, vo vás bude vidieť hotového démona, čo vám dá aj patrične pocítiť. Nič si z toho však nerobte a hlavne si to neberte osobne. Nie je to váš, ale jeho problém.

Pozri aj: Chceli by ste pôsobiť maximálne atraktívne? Bývalý agent FBI má pre vás 10 tipov, ako na to

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov