Aby to bolo naozaj “v dobrom aj v zlom”, nezabudnite sa ešte pred svadbou porozprávať o týchto 7 veciach.

Miera rozvodovosti na Slovensku je naozaj obrovská. Pohybuje sa niekde na hranici okolo 50%, čo znamená, že približne každé druhé uzavreté manželstvo sa do niekoľkých rokov (či mesiacov) rozpadne. Príčina môže byť aj v tom, že ako generácia Y ideme do všetkého príliš “zhurta”. Veci si vopred poriadne nepremyslíme, riadime sa heslom: “Vyskúšame, uvidíme”. A keď sa popálime, je už žiaľ neskoro. Je to síce cenná skúsenosť, ktorá vás naučí veľa, ale verte, že sa zaobídete aj bez nej. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako teda predísť tomu, aby bol tento scenár aj vaším prípadom? Určite sa ešte pred svadbou “nezabudnite” (úprimne) porozprávať o týchto 7 veciach.

#1 Záľuby a osobný priestor

Netvárme sa, že tento scenár nie je častý: pred svadbou si partneri “naoko” doprajú slobody, koľko sa im len zažiada. Po svadbe však postupne začínajú odhaľovať svoju pravú tvár a oheň na streche vzniká aj z obyčajného piva s kamarátom či z kávy s priateľkou. Uistite sa, že aj po svadbe vám partner nechá dostatok osobného priestoru, ktorý využijete na svoje záľuby a na čas strávený so svojimi priateľmi.

#2 Rodičia, deti a zvieratká

Opäť – názory na tieto 3 “oblasti” sa po svadbe veľmi často menia. Zo skvelej budúcej svokry sa razom stane bosorka. Zrazu sa vám znepáči sloboda, ktorú ponúka bezdetnosť a zažiadate si o 3 deti. A dokonca aj ten pes vašej polovičky už nie je to, čo býval a mal by z vášho domu odísť… STOP. Takto to vyť naozaj nemá. Vopred si vyjasnite svoje názory a predstavy do budúcnosti, a to skôr, než bude neskoro.

pexels.com

#3 Finančná situácia

Veľmi, veľmi pálčivá téma. Určite ju však nezanedbajte. Po svadbe sa totiž partnerova finančná situácia stáva aj vašou, čo však vždy nemusí byť dvakrát príjemné. Sľubuje vám, že po svadbe si nájde lepšie (alebo vôbec nejaké) zamestnanie? Odprisahá vám, že nemá žiadne dlhy, no po svadbe vyjdú zázračne najavo a budete ich mať na krku aj vy? Verte, že túto situáciu by ste nikdy nechceli zažiť. Dôverujte, ale preverujte. Ak sú odpovede vášho nastávajúceho/vašej nastávajúcej úprimné, nemá sa čoho báť.

#4 Sex

Sexuálne preferencie svojej polovičky a jej sexuálny apetít spoznávate už pred svadbou. Ak vám niečo nevyhovuje, nespoliehajte sa na to, že svadba všetko “magicky” vyrieši. Ak je váš partner sexuálne aktívny až príliš, alebo práve naopak, sexuálny apetít mu absolútne chýba, je veľmi pravdepodobné, že časom vám to vadiť určite začne. Vtedy však už nebudete nosiť “status” slobodný/slobodná…

#5 Priority, tradície a náboženstvo

Mnohí vzťahoví experti hovoria, že problémy týkajúce sa týchto oblastí vyplávajú na povrch veľakrát až po narodení prvého dieťaťa. Aj keď ho ešte neplánujete, určite si tieto veci vydiskutujte ešte pred svadbou. Keď sa dieťa narodí, bez ohľadu na to, o koľko rokov, bude už neskoro na to, aby ste zistili, že na jeho výchovu máte absolútne odlišný názor.

pixabay.com

#6 Žiarlivosť

Či sa to niekomu páči alebo nie, po svadbe si veľa ľudí začne myslieť, že ich manžel/ka sa stala ich “zákonitým majetkom” a začne žiarliť, aj keď to predtým v povahe nemala. Vopred sa uistite, že ste aj v tejto oblasti naladení na rovnakej vlne. Máte rovnaký názor na monogamiu, flirtovanie či pracovné cesty?

#7 Reakcia na hádky

Ak je na reakcia vašej polovičky na akúkoľvek nezhodu taká, že si pobalí kufre a na 2 týždne odíde späť k svojej mame, svadbu by ste mali možno zvážiť. Myslíte si, že ide o typ reakcie, ktorou by sa mal dospelý človek prezentovať? To, ako človek zvláda nezhody a hádky vám o ňom napovie naozaj veľa. Najhoršou možno alternatívou je však určite to, ak si pred všetkým zakrýva oči a neustále má nasadené ružové okuliare. Vy nejaký problém vidíte, on/a ho neuvidí ani za svet. Pretože nechce. A vy sa môžete aj zblázniť. A aj sa to stane, ak si túto vlastnosť nevšimnete skôr, než bude neskoro.

Pozri aj: Ak vo svojom vzťahu spozorujete tieto 4 toxické znaky, utekajte z neho skôr, než bude neskoro

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov