Chcete byť pánom každej situácie?

Občas by to asi chcel každý. Teda, minimálne v niektorých situáciách. Týchto 7 rafinovaných psychologických trikov vám s tým pomôže. Naším cieľom samozrejme nie je dávať návody, ako manipulovať ľuďmi, ale poukázať na to, ako výrazne dokáže psychológia ovplyvniť takmer každý moment nášho života. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Samozrejme, ak tým nikomu neublížite, prečo to nevyskúšať.

#1 Určite ste už veľakrát počuli o tom, aký dôležitý je pohľad priamo do očí, a to predovšetkým pri prvom stretnutí. Viete, kedy je váš pohľad najintenzívnejší? Keď “skúmate” farbu niekoho očí. Ak teda vidíte niekoho po prvýkrát, zamerajte sa na to, akej farby sú jeho oči – sebe tým vykúzlite neuveriteľne hlboký pohľad plný záujmu. A to majú predsa ľudia milujú.

pexels.com

#2 Pracujete s ľuďmi, ktorí sú na vás často nepríjemní? Ak je to to vašej moci, umiestnite si za chrbát zrkadlo. Nikomu nebude lichotiť pohľad na svoje rozhnevané “ja” – je dokázané, že ľudia sa správajú oveľa milšie, ak sa pritom vidia v zrkadle.

#3 Chcete v akomkoľvek športe poraziť svojho súpera? Pochváľte jeho techniku a pred zápasom sa ho opýtajte, ako to robí, že hrá tak skvele. Čo tým docielite? Svoju výhru. Váš oponent sa bude totiž natoľko sústrediť na to, aby nezlyhal v technike, na ktorú ste sa ho pýtali, že kvôli nadmernému sústredeniu samozrejme zlyhá.

pixabay.com

#4 Keď chcete, aby bol na vás niekto milý, predstierajte, ako ste radi, že ho vidíte. Samozrejme to nefunguje vždy, no vo väčšine prípadov áno, takže za pokus to stojí.

#5 Väčšina ľudí je najradšej, ak môže hovoriť o sebe. Preto ak chcete prerušiť trápne ticho alebo na niekoho chcete urobiť dobrý dojem, pýtajte sa ho otázky, ktoré mu dajú priestor hovoriť o sebe.

#6 Máte mizernú náladu? Vezmite si medzi zuby ceruzku – keď ju budete medzi zubami držať tak, ako pes drží kosť, vaše ústa a pery nadobudnú tvar úsmevu. Ak zotrváte, nálada sa vám skutočne zlepší.

pixabay.com

#7 Chcete niekoho presvedčiť, aby vám vyhovel? Je to jednoduché, po prosbe len použite slovko “pretože” a doplňte akýkoľvek dôvod. Je dokázané, že nech je váš dôvod hoci aj hlúpy, ak použijete slovo “pretože”, ľudia vám väčšinou vyhovejú.

Pozri aj: Tieto psychologické triky donútia ľudí robiť presne to, čo chcete

list25
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov