Intuícia je darom, ktorý je však druhými veľakrát nepochopený.

Ľudia s mimoriadne rozvinutou intuíciou sú spoločnosťou veľakrát nepochopení. Myslia a konajú inak, ako väčšina ich priateľov či rodiny, čo niekedy môže byť pre obe strany pomerne frustrujúce. Existuje hneď niekoľko dôvodov, prečo ľudia nerozumejú intuitívnym osobnostiam. Toto je 7 najčastejších.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Nikdy niečo neprijmete ako holý fakt

Väčšina ľudí je už raz taká. Niekto im niečo povie a oni slepo veria a nasledujú. Intuitívne osobnosti sú však v tomto úplne iné. Každú novú informáciu chcú preskúmať a overiť si ju. Vždy majú otvorenú myseľ a druhými sa nenechajú len tak ovládať či manipulovať. Veria jednoducho len tomu, čo sami zažijú.

pexels.com

#2 Nachádzate sa na okraji spoločnosti

Kvôli nekonvenčnému spôsobu vášho myslenia pre vás môže byť naozaj ťažké nájsť si svoje miesto v konformnej spoločnosti. Oveľa viac sa dokážete stotožniť s ľuďmi, ktorých premýšľanie iní väčšinou považujú za “čudné” či excentrické. Je pre vás ťažké tráviť čas s rodinou, priateľmi a kolegami, ktorí vám nerozumejú.

#3 Vždy vidíte aj druhú stranu mince

Ľudia vidia veci väčšinou vždy buď len ako biele alebo ako čierne. Nedokážu si priznať, že každá minca má dve strany a vždy hľadia len na tú, ktorá im aktuálne vyhovuje viac. Vy sa však na všetko pozeráte komplexne a nebojíte sa ani tých “temnejších” stránok vecí.

#4 Máte veľké množstvo záujmov

Aj preto vás iní niekedy považujú za nestálych či prelietavých. Nedokážu pochopiť, ako sa môžete venovať toľkým veciam naraz. Mať intuitívnu osobnosť však okrem mnohého iného znamená aj mať záujem o mnoho rôznych vecí. Ak by ste sa mali roky venovať jedinej činnosti, sami by ste svoj život považovali za nudný. Vaše záujmy vám pomáhajú rozvíjať sa.

pexels.com

#5 Vaša predstava úspechu sa líši od predstáv väčšinovej spoločnosti

Nepotrebujete slávu, lesk a honosné majetky. Pre vás majú neporovnateľne väčší význam hodnoty ako láska, láskavosť, súcit, empatia či kreativita. Tie sa, samozrejme, nezhodujú s hodnotovým rebríčkom väčšinovej spoločnosti.

#6 Často spochybňujete autority

Vaša intuícia vám umožňuje vidieť neprávo a nerovnosť aj tam, kde iní vidia zdanlivú spravodlivosť. Oklamať vás medovými motúzmi ťahanými popod nos je takmer nemožné, no keďže sa o to mnohí snažia, vyvoláva to u vás pochybnosť v autority.

#7 Nad všetkým priveľmi premýšľate

Ako intuitívna osoba, ktorá vidí, že svet ani zďaleka nie je dokonalý, môžete byť náchylný k úzkostiam či depresiám. Je to preto, že aj bolesť druhých ľudí vás dokáže zasiahnuť veľmi hlboko. Najradšej by ste boli, keby všetci žili v mieri a harmónii.

Pozri aj: TEST: Je vaša intuícia silná? Pomôže vám to zistiť tento obrázkový test

learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov