Bez toho, aby ste si priznali alebo uvedomili týchto 5 vecí vytúženú lásku nenájdete.

Máte pocit, že sa jej už nikdy nedočkáte? Vaše predošlé vzťahy nestáli za veľa a vy si myslíte, že jednoducho priťahujete len “problémových” ľudí? Spravte za týmto všetkým jednu hrubú čiaru. Ak si uvedomíte týchto 5 vecí, konečne nájdete lásku, ktorú po ktorej túžite a ktorú si zaslúžite.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Uvedomte si, kto vlastne ste

Niekedy je ťažké priznať si to, no ľudia, ktorých priťahujeme, sú často len odrazom nás samých, situácie, v akej sa práve nachádzame či akejsi nespracovanej udalosti. Pozrieť sa pravde do očí môže byť náročné a bolestivé, no oslobodenie, ktoré vám to prinesie, bude stáť za to.

Photo by Šárka Jonášová on Unsplash

#2 Prvoradá je spokojnosť so sebou samým

Položte si jedinú otázku: “Akú vec by som mal/a spraviť, aby som som so sebou bol/a úplne spokojný/á?” Odpovede môžu byť rôznorodé – absolvovať nejaký kurz, nájsť si novú prácu, začať cvičiť alebo hoci aj zájsť na manikúru. Nech je to čokoľvek, bez najmenšieho zaváhania choďte do toho. Zdravé sebavedomie, ktoré budete vyžarovať, bude priam magnetom na to, čo chcete do svojho života pritiahnuť.

#3 Pozitívne myslenie

Znie vám to ako absolútne najväčšie klišé, áno, vieme. Môže to znieť hlúpo, ale každý jeden deň a vždy, keď je to aspoň najmenej možné, myslite pozitívne. Negatívne myšlienky nás dokážu úplne ovládnuť a paralyzovať, čo určite nechcete. Zmeňte nastavenie svojej mysle a môže sa vám zmeniť celý váš život.

#4 Buďte statoční, no zároveň zraniteľní

Tak, ako všetko v živote, aj láska (alebo možno predovšetkým práve láska) je o rovnováhe. Je dôležité zachovať si samostatnosť a aspoň nejakú kontrolu nad svojím životom, no zároveň si musíte priznať, že človek, s ktorým budete vo vzťahu, vás spraví zraniteľnými. Ku vzťahom nepatria len chvíle radosti, ale aj pocity sklamania, bezradnosti či bolesti. Ak hľadáte vzťah, v ktorom tieto veci prítomné nebudú, nenájdete ho asi nikdy.

unsplash.com

#5 Odpustite si všetky svoje zlyhania

A na záver, možno ste vnútorne presvedčení o tom, že v oblasti vzťahov ste v minulosti zlyhali. Možno ste ublížili vy, možno bolo ublížené vám a možno si do dnešného dňa mnoho vecí vyčítate. Skôr, než nájdete “ten pravý” vzťah si však musíte uvedomiť, že chyby robí každý a toto bolo vaše staré ja, ktoré sa poučilo. Teraz ste už niekým iným a dostali ste právo na ďalšiu šancu. Využite ju teda naplno.

Pozri aj: 20+ nádherných ilustrácií, ktoré zachytávajú ženskosť, sexualitu a hlbokú lásku v jednom

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov